polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

Zabavno Novo mesto

VIDEO&FOTO: Našemili so se kar sami vase

Piše: M.K.

Čas objave:
25.02.2020 13:59

Zabavni in sproščeni dolenjski voditelji z Radia Krka, Petra Majdič, Rok Žurga, Jure Zupančič in Ajda Zorko, so poskrbeli za veliko radijskega smeha tudi na pustni torek.

Voditeljica in programska urednica Petra Majdič je postala kar Petra Majdič. Prelevila se je v svojo soimenjakinjo, smučarsko tekačico in v studio prišla športno oblečena in opremljena s pravimi tekaškimi palicami. Pa je lažje biti športnica, kot radijka? »Lažje ni nič....imam pa definitivno raje mikrofon, kot smuči,« pove nasmejana Petra, ki bo še naprej ostala predana radijskemu delu. Ajda Zorko je bila en dan dejansko z-orko. Našla jo je v svojem priimku in jo na majčki vzela s sabo na radio. Navihana sodelavca z Jutra na Krki, pa sta idejo za pustni maski dobila kar v svojih imenih. Jure je preprosto postal Jurček, Rok pa Samorok. Pri simpatičnih in domiselnih preobrazbah je rokave zavihala Ajda in sama poskrbela za njihove pustne oprave, saj je zelo spretna pri risanju na majice.

Jure Zupančič s pustnimi krofi.jpg
Jure Zupančič s škatlo pustnih krofov
Foto: Radio Krka

Tudi na pustni dan so krkaši ostali zvesti sebi in poslušalcem na »najboljšem zame«, saj so ostali v najbolj zabavni in sproščeni izvedbi, najboljšo publiko pa so nagradili še s slastnimi pustnimi krofi. S skupnimi močmi so razdelili 10 škatel po 20 krofov, oziroma skupaj 200 krofov, ki jih je podarila Pekarna Pepe. 

Navihani Ajda, Jure in Rok na pustni torek.jpg
Krkaši Ajda, Jure in Rok s slastnimi krofi za najboljše poslušalce
Foto: Radio Krka

Med množico prijavljenih na radijsko akcijo »A 'mate kaj za pusta hrusta?«, so na Radiu Krka izžrebali 5 kolektivov različnih podjetij, radijci pa so izbrali in dodatno obdarili še pet lokacij. To so Policijska uprava Novo mesto, Gasilsko - reševalni center Novo mesto, novomeška urgenca, Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in pa Dom starejših občanov Novo mesto.

Nasmejani Ajda, Jure in Rok .png
Nasmejani tudi za "pusta hrusta" Ajda, Jure in Rok
Foto: Radio Krka