mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Fant, ki je oboževal lego kocke in puzzle

Piše: M.K.

Čas objave:
02.06.2019 19:30

Tudi vas kdaj prevzamejo spomini? Se morda takrat vračate v otroštvo? Na Radiu Krka smo se z ekipo radijskih sodelavcev vrnili po najboljše, najlepše in najbolj pristne spomine na preteklost. Ti se skrivajo v lepem, brezskrbnem otroštvu in v varnem zavetju toplega doma. V tokratni akciji vas postavljamo pred nov izziv. Čigavo otroštvo predstavljamo tokrat? Kdo razkriva svoja najnežnejša doživetja? Vsem radijcem smo zastavili enaka vprašanja, vi pa v njihovih odgovorih in s pomočjo fotografij, ugotovite, čigavo otroštvo razkrivamo. Iz malega pač raste veliko.

Tokrat predstavljamo radijca, ki ga spomini na otroštvo ponesejo k starim staršem na kmetijo, dedek ga je s kočijo peljal celo na sladoled v sosednjo vas. Rad pa je imel tudi lego kocke in puzzle in ljubezen do teh se je ohranila do današnjih dni.

1. Kje si preživljal otroštvo in s kom? 
Do 4. leta smo živeli v bloku, nato smo se preselili v hišo, kjer sem otroštvo preživljal s starši in mlajšo sestro. Počitnice sem preživljal pri babicah in dedkih na kmetiji, kar mi je ostalo v nepozabnih spominih.

Uro+í-Tina.jpg
Radijec in njegova sestra
Foto: lastni arhiv

2. Kakšne osebnostne lastnosti si imel kot otrok?
Hm, pravijo, da sem se rad strmal, če nisem bil zmagovalec. Tako pravijo... Bil sem zelo pokroviteljski do svoje sestre. Spremljal sem vsak njen korak, seveda je njo to motilo, ampak bilo je dobronamerno. 

3. Kaj te najbolj ponese v otroštvo?  
Traktor, motokultivator, bager, klosilnica, zvoki teh motorjev me razveselijo še danes.  Kljub temu pa je nepozabno tudi vožnja s konjsko vprego, ko me je dedek peljal z njo tudi na sladoled v sosednjo vas.
Avtomobilčki, nakladači, bagri so bili nepogrešljivi pri igri s sosedi na kupih peska ob hiši. Sam pa sem se najraje igral z lego kockami.

4. Se morda spomniš hrane iz tvojega otroštva, ste imeli kakšne posebne  običaje?
Kot otrok res nisem ljubil zelenjavnih juh, mineštre so jih imenovali v vrtcu. Jaz se imena mineštra nisem dobro zapomnil in doma povedal, da je bila za jest spet ''JUHA NEMA NIŠTA.''

5. Imaš morda še kakšne stvari, ki jih hraniš iz otroštva? 
Lego kocke imam še vedno, saj je bila to igrača, ki so jo lahko v roke dobili samo redki posamezniki. Prav tako puzzle, kajti noben delček se ne sme izgubit, da ostanejo uporabne.

Ste ga prepoznali? To je naš Uroš Papež.