venera Dobra karma

Retrogradnost planetov: čas za ponavljanje, ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Zabavno Novo mesto

Gasilka Ajda

Piše: M.K.

Čas objave:
18.11.2019 17:35

Radijka Ajda Zorko je ženska številnih talentov. Poleg tega, da je radijska voditeljica na Radiu Krka, je tudi fotografinja in skrbna mama. Ko smo jo videli v gasilski opravi, smo pomislili, da si je izbrala še en zahteven poklic.

"Fotografija je z nedavnega dneva odprtih vrat Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. Postavila sem se za pano, na katerem je bil narisan gasilec v akciji, na njem pa luknja za glavo. Tako je nastala zanimiva slika. Vsi so se fotkali tam, " v smehu razloži krkašica Ajda, tako da ni bila zares v polni opremi in tudi o kakšnem novem, dodatnem poklicu ne razmišlja, saj je polno zaposlena z obveznostmi, ki jim je zelo predana in jih opravlja z velikim veseljem in ljubeznijo. 

"Drugače pa nikoli nisem bila gasilka in nikoli nisem zares gasilca požara. Zelo pa spoštujem gasilce in cenim njihovo delo in pomoč tistim, ki jih potrebujejo, " še doda Ajda, ki ima v zvezi z gasilci nepozabno izkušnjo, ki ji bo za vedno ostala v prijetnem spominu.  "Na podiplomskem študiju smo v okviru mednarodne študentske izmenjave Erasmus s sošolci in sošolkami pripravili projektno nalogo o psihološki pomoči gasilcem po intervencijah. Takrat niso imeli na voljo nobene konkretne pomoči - le pogovor drug z drugim, se pa stvari spreminjajo in imajo zdaj že nekaj let na voljo psihološko pomoč. Nalogo smo pripravili za 14-dnevno izmenjavo na Finskem, ko smo se srečali tudi z drugimi študenti iz vse Evrope. Cilj te izmenjave je bil, da s pomočjo ostalih študentov pridemo do rešitve in tudi mi ostalim pomagamo pri njihovih projektih. " Radijka doda, da je bila izkušnja nepozabna in da bi se takoj spet vrnila v deželo ledu, snega in prijaznih ljudi. Je pa tudi ona vedno in povsod zelo prijazna in zna mimogrede polepšati dan svojim najdražjim in sodelavcem s svojo iskreno skrbnostjo in radodarnostjo.