Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Washington

Glasbene priredbe za bruhat ...

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.02.2013 22:41

Na svetovnem spletu obstajajo različne bolj ali manj odtrgane lestvice, ki poskušajo umestiti tudi slabe priredbe popevk ali rock komadov. Najbolj znana je Rolling Stonova.

1/Mnogi so poskušali prirediti največjo uspešnico Nirvane in večini ni uspelo niti približno. Na desetine verzij je bilo torej posnetih, a v anketi Rolling Stona je zmagala tista, ki jo je otroško/mladinska igralka in pevka Miley Cyrus, prepevala na svoji turneji po Južni Ameriki in Avstraliji.

2/Limp Bizkit – Behind Blue Eyes (The Who, 1971)
Ameriška metal skupina Limp Bizkit je postregla s sumljivo priredbo že leta 1998, ko so posneli skladbo Faith Georgea Michaela. Leta 2003 so se lotili Whojev. Kritika jim bolj kot to, da so oskrunili skladbo Peta Townshenda, očita trapast video.

3/Madonna – American Pie (Don McLean, 1971)

4/Sheryl Crow – Sweet Child O' Mine (Guns N' Roses, 1988)
Komad Guns N' Roses ima toliko priredb, da se človek res težko odloči, katera je najslabša. Ameriška pevka in avtorica iz Kenetta v Missouriju res ni potrebovala te priredbe, ki so jo posneli za potrebe filma vedno nasmejanega Adama Sandlerja Očka po sili (Big Daddy) iz leta 1999. Film je dobro zaslužil, skladba pa ni požela večjih prodajnih številk, saj je iz preveč solzave rock balade naredila osladno solzavo rock balado.

5/Britney Spears – I Can't Get No (Satisfaction) (Rolling Stones, 1965)
Na podelitvi MTV-jevih video nagrad leta 2000 je ameriška pevka (takrat je imela devetnajst let) najprej zapela svojo različico Satisfaction, potem pa na odru, pred globalno publiko, neudobno moško obleko slekla in smuknila v nekaj udobnejšega – v svoje svetleče spodnje perilo – in odSatisfaction prešla na svojo uspešnico Oops... I Did Again. Slabšo verzijo Rollingov težko slišite. Si je pa punca ta erotični ples takrat lahko privoščila – s svetovno turnejo je zaslužila okoli 40 milijonov dolarjev, njen tip pa je bil Justin Timberlake.

6/Alien Ant Farm – Smooth Criminal (Michael Jackson, 1987)

7/Britney Spears – I Love Rock & Roll (Arrows, 1975)

8/Avril Lavigne – Imagine (John Lennon, 1971)
John Lennon se je brez dvoma obrnil v grobu, saj je kanadski pevki in igralki v njegovi mirovniški himni uspelo najti vse najslabše. Kritika je komad, ki je sicer na plošči za žrtve Darfurja iz leta 2007, pospremila z uničujočimi ocenami, a še veliko slabši je video, na katerem Avril Lavigne tudi vizualno pokaže svoje pomanjkljivo razumevanje revnih in lačnih v tretjem svetu.

9/Jessica Simpson – These Boots Are Made for Walkin' (Nancy Sinatra, 1966)
Ameriška pevka in igralka počne s svojimi rdečimi škornji natančno tisto, kar ni bilo v načrtu Nancy Sinatre. Najprej naredi komad bolj sodoben, bolj ritmičen in manj speven, potem pa začne v filmu igrati »pravo žensko«.

William Shatner – Lucy In The Sky With Diamonds (The Beatles, 1967)
Wiliam Shatner je legendarni vesoljski poveljnik, ki je posnel na desetine filmov, nastopal v stotinah televizijskih serij – vsi poznamo vlogo v seriji Boston Legal. Podpisal je desetine knjig, pa tudi sedem plošč. Na svojem prvencu iz leta 1968 Transformed Man je uničil Lennonovo psihadelično himno z znanimi začetnicami LSD. Shatner patetično recitira besedilo, medtem ko ženski zborček v ozadju poje refren. Kritiki so ocenili: »Če so Beatlesi ponujali trip, je Shatner ponudil bad trip.«