Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Ali FLIRRT vstajajo z levo nogo?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2016 07:32

V današnjem hitu dneva na Radiu Krka poslušamo skupino Flirrt v duetu z Janezom Zmazkom – Žanom v skladbi 'Z LEVO NOGO VSTAT'.

Po skladbi 'Ne trezen, ne pijan' je to že druga skladba s prihajajočega sedmega, tokrat dvojnega, albuma, ki ga Flirrt napovedujejo ob svoji okrogli obletnici delovanja v prihodnjem letu.

Skladbo 'Z levo nogo vstat' so Flirrt skupaj s predsednikom slovenskega rock'n'rolla Janezom Zmazkom zaigrali že lani v Kinu Šiška na prireditvi Izštekanih 10, zato je logično, da so se za sodelovanje odločili tudi pri elektrificirani verziji skladbe.

Frontmen skupine in avtor skladbe Rok Lunaček je o sodelovanju z Janezom Zmazkom povedal: »Ko sem spisal prve verze pesmi, mi je takoj priletela v glavo slika Žana (Zmazek). Ne vem točno zakaj, a vsekakor je bila to prava izbira moje podzavesti. Njegove pesmi so legendarne, tako kot je legendaren njegov glasbeni izraz. Zelo ga cenim. Lahko bi pisal vse sorte, kar sem se v glasbi naučil od njega v teh 20 in več letih kar ga poznam, a naj povem le, da sem izredno vesel in ponosen, da smo Flirrt z njim posneli skladbo.«

Gre za rockersko kritiko družbe in socialnih razmer, v katerih smo primorani živeti; zato ni prav nič čudnega, da je iskanje smisla življenja ena bolj pogostih miselnih dejavnosti vsakega posameznika. Razmišljanje o socialni problematiki je prvi korak na poti do sprememb, a le-teh ne bo, če iz razmisleka ne sledi tudi akcija, za katero pa mnogokrat enostavno zmanjka moči. Za glasbeno ponazoritev tematike so Flirrt izbrali zvok močno distorziranih kitar in močnega ritma, ki kljubuje ponavljajočim frazam godalnega aranžmaja.

FLIRRT - Ne trezen, ne pijan (lyrics video).mp4