Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: DMP in Nebo nad Berlinom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 07:27

Društvo mrtvih pesnikov z novim singlom in tekstovnim videom osvajajo v zraku in na tleh. V današnjem hitu dneva na Radiu Krka "Nebo nad Berlinom."

Nobena skrivnost ni, da se je skupina Društvo mrtvih pesnikov (DMP) pri izbiri svojega imena pred več kot dvema desetletjema navdihovala pri istoimenskem kultnem filmu Petra Weira z Robinom Williamsom v glavni vlogi profesorja angleščine, ki v svojih dijakih vzbuja ljubezen do književnosti in življenja.

Mrtvi pesniki so se s tovrstno citatnostjo spogledovali še večkrat v svojem obsežnem opusu šestih studijskih albumov, najočitneje morda s ploščo Vojna in mir (Tolstoj) in radijsko uspešnico Komu zvoni (Hemingway), svoji usmeritvi pa so ostali zvesti tudi s še vedno aktualnim ploščkom Krog (ZKP RTVS, 2010), na katerem so v retro-sodobni maniri reinterpretirali kopico svojih kompozicij ter s tremi povsem novimi skladbami nakazali, kam jih vleče v prihodnosti. Tako so poslušalci že lahko ocenili single Pod oblakom (2010), Rabm 2, V tvojih rokah (2010) in hit letošnjega politično vročega poletja Pingvin.


DMP-jevci se na začetku leta 2013 zopet vračajo k svojim koreninam in vanj vstopajo z navezavo na še en kultni film – Nebo nad Berlinom Wima Wendersa.

DMP Nebo nad Berlinom (youtube)