bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Kreativa sokolskega doma se predstavi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2012 06:30

Novo mesto je dalo že več kultnih slovenskih glasbenih skupin, poznavalci pravijo, da je Bottomline njihova več kot dostojna naslednica. S svojim melodičnim hard rockom, obogatenim s svojevrstnim vokalom Nejca Smodiša, se na svoj način lotevajo družbeno kritičnih tem in dilem človeštva.

Petorica je skupaj komaj slabo leto, a je v tem kratkem času že ustvarila 12 avtorskih skladb, pol toliko jih je še v nastajanju. Na EP Solitude, ki je izšel v ponedeljek, 3. decembra 2012, so glasbeniki uvrstili 5 skladb. Prva med njimi je Alone, ki jih kot pravijo najbolj opisuje, ostale nosijo naslove Worth-while, In Tears, The Fool, 1000 Defeats. Vsi člani zasedbe so v dvajsetih letih, kljub mladosti pa iz njihovega ustvarjanja veje zrelo dojemanje duha današnjega časa. Z njihovimi občutki nemoči in osamljenosti se namreč lahko poistoveti marsikateri poslušalec. Odtod tudi naslov Solitude – samota. Ni naključje, da so besedila pesmi v angleškem jeziku, slednjega ustvarjalci pojmujejo kot univerzalni besednjak današnjega sveta. Avtor vseh besedil je Nejc Smodiš.

Skupino sestavljajo Marko Mitrič (solo kitara), Matic Švajger (bas), Kristjan Šeremet (bobni), Filip Škoflek (ritem kitara) in Nejc Smodiš (vokal). Vseh pet je brez formalne glasbene izobrazbe, a z veliko strasti do ustvarjanja avtorske glasbe. Kitaristi imajo že precej glasbene kilometrine, medtem ko je Bottomline za bobnarja in vokalista njuna prva zasedba. Fantom je blizu več glasbenih zvrsti, od roka, metala, punka in nu-metala, kar se vse odzraža v njihovem ustvarjanju. Doslej so imeli devet večjih koncertov.

Bottomline lahko spremljate na spletni strani www.bottomline.si in www.facebook.com/bottomline2012.