Olivia Ortz Svet24.si

26-letna zborovodja seksala z dijakinjo, ko moža ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Kreativa sokolskega doma se predstavi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2012 06:30

Novo mesto je dalo že več kultnih slovenskih glasbenih skupin, poznavalci pravijo, da je Bottomline njihova več kot dostojna naslednica. S svojim melodičnim hard rockom, obogatenim s svojevrstnim vokalom Nejca Smodiša, se na svoj način lotevajo družbeno kritičnih tem in dilem človeštva.

Petorica je skupaj komaj slabo leto, a je v tem kratkem času že ustvarila 12 avtorskih skladb, pol toliko jih je še v nastajanju. Na EP Solitude, ki je izšel v ponedeljek, 3. decembra 2012, so glasbeniki uvrstili 5 skladb. Prva med njimi je Alone, ki jih kot pravijo najbolj opisuje, ostale nosijo naslove Worth-while, In Tears, The Fool, 1000 Defeats. Vsi člani zasedbe so v dvajsetih letih, kljub mladosti pa iz njihovega ustvarjanja veje zrelo dojemanje duha današnjega časa. Z njihovimi občutki nemoči in osamljenosti se namreč lahko poistoveti marsikateri poslušalec. Odtod tudi naslov Solitude – samota. Ni naključje, da so besedila pesmi v angleškem jeziku, slednjega ustvarjalci pojmujejo kot univerzalni besednjak današnjega sveta. Avtor vseh besedil je Nejc Smodiš.

Skupino sestavljajo Marko Mitrič (solo kitara), Matic Švajger (bas), Kristjan Šeremet (bobni), Filip Škoflek (ritem kitara) in Nejc Smodiš (vokal). Vseh pet je brez formalne glasbene izobrazbe, a z veliko strasti do ustvarjanja avtorske glasbe. Kitaristi imajo že precej glasbene kilometrine, medtem ko je Bottomline za bobnarja in vokalista njuna prva zasedba. Fantom je blizu več glasbenih zvrsti, od roka, metala, punka in nu-metala, kar se vse odzraža v njihovem ustvarjanju. Doslej so imeli devet večjih koncertov.

Bottomline lahko spremljate na spletni strani www.bottomline.si in www.facebook.com/bottomline2012.