Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Nula Kelvina-Včeraj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.01.2013 07:42

V današnjem hitu dneva poslušamo skladbo Včeraj, domače skupine Nula Kelvina.

Skupina Nula Kelvina odpira novo sezono in predstavlja svoj drugi album s prvim singlom Včeraj. Pesem šokantnih kontrastov v mastnem blues-marš ritmu govori o tem, kako lahko ljubezen ustavi čas. Včeraj je prvi single s prihajajočega novega albuma skupine 'Drenov Grič', ki bo ta mesec izšel pri Glasbeni zadrugi Celinka.

Novi album, poimenovan po kraju, kjer fantje ustvarjajo, je med drugim svojevrsten poklon popularni glasbi poznih šestdesetih in nekaterim globalnim zvezdam, ki so nam jih ta leta dala. Samo ime in grafična podoba vsebujeta grafični in pomenski citat enega zadnjih albumov neke druge legendarne skupine, ki je zaznamovala svetovno popularno glasbo za vse čase.

Skupina Nula Kelvina upa, da Drenov grič ne bo tudi eden njihovih zadnjih albumov, meni pa, da bo vsekakor razburkal slovenski glasbeni prostor.

Na zgoščenki se nahaja 12 avtorskih skladb. Te so, kot pri prvem albumu Možgani na paši, povezane v neko konceptualno celoto s prologom in epilogom in skladbami, ki v paru ali skupno, komentirajo duh in duhove našega časa na skupini lasten provokativen način.

Poleg že obdelanih tem ljubezenskih paradoksov in socialno družbene tematike, ki je tokrat vezana na ljudi na obrobju družbe, je nekoliko več opazk na račun glasbene pop kulture.

Besedila sledijo provokativni liniji prejšnje plošče, glasbeno-stilsko pa je album drugačen od Možganov na paši. Zelo vidna je vloga električne kitare in agresivnih bobnov. To daje ploščku močan rockerski podton, ki skupino lahko postavi tudi na večje odre.

Plošča vsebuje tudi nekaj diskretnih namigov na popularno glasbo poznih 60 let, ki jih bodo morda prepoznala le malo bolj poznavalska ušesa. To dopolnjuje grafično podobo in oblikuje album v smiselno celoto.

Nula Kelvina bo nove skladbe javnosti v živo predstavila 25. januarja v ljubljanskem Kinu Šiška.