zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Zabavno Ljubljana/Orto bar

Jernej Zoran & Ministrstvo resnice, danes v Orto baru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.03.2016 09:00

Glasbenik in avtor Jernej Zoran predstavlja svoj aktualni, tretji po vrsti, album “Romeo, Julija in tatovi sonca“. Zasedba prekaljenih glasbenikov (Jernej Zoran – kitara, Urška Baković – vokal, Sebastjan Podlesnik – bas, Primož Velikonja – bobni) ponuja izjemno glasbeno doživetje, uživanje v mešanici rocka, popa in bluesa. Virtuozno igranje kitare, vrhunska pevka in udarna ritem sekcija so lastnosti benda, ki sliši na ime JERNEJ ZORAN & MINISTRSTVO RESNICE.

Vabljeni na koncert odličnega rock zvoka danes ob 21. uri v sloviti Orto bar!

Koncerti Jerneja Zorana & Ministrstva resnice so edinstveni v Sloveniji in obiskovalcem ponujajo vrhunski glasbeni užitek.
Koncertni spored je dolg do dve uri. Zaobjema vse izdane single, izbor pesmi, ki jih je napisal in posnel z Društvom mrtvih pesnikov (DMP), katerega član je bil, in nekaj instrumentalnih kitarskih poslastic. Za dobro mero koncert začini z nekaj vrhunskimi priredbami znanih skladb.
Zasedba, ki se odlično znajde tako na velikih kot na majhnih odrih – od prireditev, kot je Pivo&Cvetje, poletnih/decembrskih/festivalskih večerov po slovenskih mestih, do klubov, kot je Orto Bar – se predstavlja v »električni«, pa tudi v »akustični« različici.

Nekaj “hitrih dejstev” o Jerneju:

- eden najboljših slovenskih blues-rock kitaristov (v Stopu so ga pred časom poimenovali kar “slovenski David Gilmour”, nad prvim albumom Avgustovski kosci pa se je navdušil tudi legendarni Vlatko Stefanovski - http://www.guitar9.com/rediscov18a.html
- nekdanji član DMP (Društvo mrtvih pesnikov) – sodeloval na albumu Vojna in mir (avtor singlov Kisik in Superheroj)
- sredi “ustvarjalnega vala”: od 2011 do danes 3 samostojni albumi, 12 singlov, 7 videospotov
- reden radijski airplay in uvrstitve (tudi na vrh) na vse pomembnejše lestvice (Točka, Popevka tedna Val 202, Stop Pops 20, …)
- sodelovanja: Tifa (Bijelo Dugme), Tinkara Kovač, Tokac, Hamo, in ja, tista kitara v Komarju od Čukov je tudi njegova …