mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. avgusta

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

98c2a4dac65a9cdbf39e7a9fffdac4bf Svet24.si

Državni zbor ima talent, politiki iščejo ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Zabavno Novo mesto

Kako se sprošča Ajda?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2020 07:13

V času, ko se je zunaj prebudila čudovita pomlad, ki nas vabi, da se podamo na sprehod, moramo ostati v domači karanteni. Številni delajo od doma in med njimi je tudi radijka Ajda. Pravi, da z izjemo programskega dela, ko pride na radio, vse novice in oddaje pripravlja in snema doma.

Ob njej sta tudi njeni deklici, ki obiskujeta vrtec, zato so dopoldnevi, ki jih preživljajo skupaj same, precej pestri in zabavni, včasih pa tudi stresni. 

“Deklici razumeta, da zaradi virusa ne smemo ven in da mami dela od doma, vendar pa imata navihane otroške energije za izvoz in včasih ju je pravi izziv umiriti, da lahko v miru posnamem prispevek za radio,” pripoveduje Ajda, ki skrbi tudi za svojo babico, zato je zelo zaposlena. 

“Pomembno se mi zdi, da se v teh dneh, ko nas ne obkroža veliko pozitivnih informacij, umirim in najdem svoj kotiček, kjer se lahko sprostim. Pri tem si pomagam z različnimi mešanicami eteričnih olj,” dodaja nasmejana radijka. Ajda namreč obožuje eterična olja, zato se je odločila svoje znanje nadgraditi in obiskuje tečaj za aromaterapevta. “Za sprostitev najraje uporabljam kombinacijo eteričnih olj ylang ylanga in citrusov, zvečer pa mi zelo paše vonj rimske kamilice in prave sivke ali pa kombinacija majarona, bergamotke in prave sivke,” pove Ajda in dodaja, da je pri mešanju eteričnih olj pomembno, da za mešanice, ki izboljšujejo naše počutje, uporabimo le 1 % eteričnega olja, ostalo pa je bazno olje ali alkohol.

Ajda pa tako kot verjetno vsi, komaj čaka, da bo lahko več časa preživela v naravi, saj je to kraj, kjer vedno najde notranji mir.