ana-tavčar-pirkovič Dobra karma

Na najbolj žaljive kritike televizijska ...

2_manca špik Svet24.si

Manca Špik zaradi hčerke obiskuje psihoterapevta

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

prodajalec kostanjev, maroni, zurich Svet24.si

Konec oktobra podobno kot v Sloveniji! Toda Švica...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

alenka-godec Odkrito.si

Scrkljani kraljici Alenke Godec

Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan pokazala svoj dom

Zabavno Novo mesto

Kako se sprošča Ajda?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2020 07:13

V času, ko se je zunaj prebudila čudovita pomlad, ki nas vabi, da se podamo na sprehod, moramo ostati v domači karanteni. Številni delajo od doma in med njimi je tudi radijka Ajda. Pravi, da z izjemo programskega dela, ko pride na radio, vse novice in oddaje pripravlja in snema doma.

Ob njej sta tudi njeni deklici, ki obiskujeta vrtec, zato so dopoldnevi, ki jih preživljajo skupaj same, precej pestri in zabavni, včasih pa tudi stresni. 

“Deklici razumeta, da zaradi virusa ne smemo ven in da mami dela od doma, vendar pa imata navihane otroške energije za izvoz in včasih ju je pravi izziv umiriti, da lahko v miru posnamem prispevek za radio,” pripoveduje Ajda, ki skrbi tudi za svojo babico, zato je zelo zaposlena. 

“Pomembno se mi zdi, da se v teh dneh, ko nas ne obkroža veliko pozitivnih informacij, umirim in najdem svoj kotiček, kjer se lahko sprostim. Pri tem si pomagam z različnimi mešanicami eteričnih olj,” dodaja nasmejana radijka. Ajda namreč obožuje eterična olja, zato se je odločila svoje znanje nadgraditi in obiskuje tečaj za aromaterapevta. “Za sprostitev najraje uporabljam kombinacijo eteričnih olj ylang ylanga in citrusov, zvečer pa mi zelo paše vonj rimske kamilice in prave sivke ali pa kombinacija majarona, bergamotke in prave sivke,” pove Ajda in dodaja, da je pri mešanju eteričnih olj pomembno, da za mešanice, ki izboljšujejo naše počutje, uporabimo le 1 % eteričnega olja, ostalo pa je bazno olje ali alkohol.

Ajda pa tako kot verjetno vsi, komaj čaka, da bo lahko več časa preživela v naravi, saj je to kraj, kjer vedno najde notranji mir.