Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Ljubljana

Kreslin nocoj v Ljubljani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.12.2012 06:07

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo drevi že 21. decembrski koncert priznanega kantavtorja Vlada Kreslina.

Glasbeniku se bo na koncertu s pričetkom ob 19.30, ki bo potekal pod naslovom Srca na stežaj!, kot gostja pridružila Mary Coughlan, pevka, ki ji zaradi presunljivega petja in samouničujočega življenja, pravijo irska Billie Holiday.

"Vlado se vsega okrog sebe loteva z veliko strastjo, glasba, ki jo izvaja z zanosom in odličnostjo, pa je podaljšek njegove osebnosti. Tradicionalne teme obuja v modernih, brezčasnih pesmih, ki se dotaknejo vsakogar od nas. Množica inštrumentov - od violin in čudovitih cimbal vse do orgel hammond in sintetizatorjev - razpira široko paleto glasbenih odtenkov in vplivov, ki jih vnaša v pesmi. Prav posebno doživetje pa je, ko njegov oče s tisto črno kitaro in ob pomoči balalajke zapoje prekrasno pesem, ki jo je slišal v ruskem ujetništvu," zapis Allana Taylorja po lanskem decembrskem koncertu povzema spletna stran Cankarjevega doma.

Kreslin je v Cankarjevem domu prvič nastopil leta 1992 z maloštevilno zasedbo. Njegovi tradicionalni koncerti v Gallusovi dvorani so odtlej vsako leto uvod v decembrske praznike. Lani so se mu poleg Beltinške bande in zasedbe Mali bogovi pridružili še Allan Taylor, Hans Theessink, Gabriella Gabrielli in Šajeta.

Irska jazz in blues pevka Mary Coughlan je doslej izdala 15 albumov in igrala v treh filmih Neila Jordana. Posebej zanjo so pisali skladbe Shane McGowan, Bono, Elvis Costello in drugi, album "Honeymoon" pa je produciral in na njem igral Greg Cohen, dolgoletni basist Toma Waitsa. Lani je objavila avtobiografijo "Bloody Mary", ki je kmalu postala uspešnica.