900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zabavno New York

Kreslin spet navdušil Newyorčane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2012 16:21

Slovenski glasbenik s črno kitaro je v okviru zadnje severnoameriške turneje v petek nastopil tudi v New Yorku. Turnejo je začel že preteklo soboto v kanadskem Montrealu, sklenil pa jo bo konec meseca v Torontu, kjer bo izšla njegova pesniška zbirka "Namesto koga roža cveti" v angleščini.

Omenjeno pesniško zbirko, ki jo je v angleščino prevedla Urška Charney, je sicer založba Guernica izdala že v Montrealu 18. novembra. Kreslin se je iz Montreala podal v prestolnico ZDA Washington, kjer je nastopil najprej v prostorih slovenskega veleposlaništva, 21. novembra pa je imel koncert pred več kot 400 obiskovalci v znamenitem Kennedyjevem centru.

V Cafe Marlene, ki sta ga pred dvema letoma v Queensu odprli sestri iz Maribora Candy in Ana Krstič, je Kreslin privabil več deset obiskovalcev, ki so skupaj z njim zapeli njegove slavne melodije, umetnik pa je ob tem predstavil tudi pesmi iz svoje knjige. Kreslin bo z nastopi nadaljeval prihodnji torek v Pittsburghu, naslednji dan v Clevelandu, 30. novembra pa bo nastopil še v kanadskem Torontu.