profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Zabavno London

Pol stoletja Rolling Stonesov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2012 15:52

The Rolling Stones je angleška glasbena skupina, ki je svojo glasbeno pot začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Brian Jones, bivši kitarist skupine, jo je ustanovil leta 1962. Zdajšni člani skupine so Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Ron Wood.

Brian Jones, bivši kitarist skupine jo je ustanovil leta 1962. Skupaj s klaviaturistom Ianom Stewartom sta v skupino povabila pevca Micka Jaggerja, kitarista Keitha Richardsa, basista Billa Wymana in bobnarja Charlie Wattsa. In kkao so dobili ime? Med intervjujem, ko so ga vprašali, kako se band imenuje, je Brian na tleh zagledal ploščo Muddyja Watersa,  na kateri je tudi pesem  'Rolling Stone' in tako je nastalo ime The Rolling Stones.


Leta 1969 so bili predstavljeni kot najboljša blues skupina šesdesetih let. Zdajšni člani skupine so Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Ron Wood. Skupina je prejela kar 15 zlatih in 60 platinastih albumov. Do konca leta 2005 so skupno zaslužili 162 milijonov ameriških dolarjev, njihov koncert v Copacabani pa si je ogledalo približno dva milijona ljudi. Rolling Stonesi so po celem svetu prodali že več kot 200 milijonov albumov. V vseh 46 letih igranja so Stonsi napisali več kot 400 pesmi. Za zdaj še zadnja turneja Stonesov Bigger Bang je najbolj dobičkovnejša turneja vseh časov.


Leta 2008 je posnet film o Stonsih Shine A Light v kateri igrajo kot vloge tudi člani Rolling Stonesov, poleg njih pa so še sodelovali: Buddy Guy, Jack White, Christina Aguilera. Rolling Stonsi imajo tudi največji oder na svetu, ki meri v dolžino 70 m in v višino 30 m. Opremo in oder vozijo po svetu s 64 tovornjaki. Karte V.I.P. za ogled Stonesov je tudi do 500 €.

Leta 2003 je Mick Jagger dobil naslov vitez. Keith Richards je bil razočaran nad tem, da je Jagger sprejel imenovanje.