Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Zabavno Washington

Poznate najboljše pivo na svetu?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.01.2013 19:37

Ne, to nista Union in Laško ...

Američani menijo, da je nejboljš pivo na svetu Westvleteren XII, redko in zelo iskano belgijsko pivo butične pivovarne Westvleteren, ki ga imajo številni za najboljše pivo na svetu. Varijo ga trapistovski menihi v samostanu svetega Siksta na belgijskem podeželju v kraju Vleteren, kupiti pa se ga da le prek težko dosegljivih rezervacij. Da je pivo nenadoma postalo na voljo v ZDA, je posledica finančnih potreb samostana - po vrsti dragih obnovitvenih del so se menihi odločili, da - samo tokrat - prodajajo pivo še zunaj zidov opatije.
Izbrano število ameriških trgovin je tako od 12. decembra prodajalo darilno škatlo šestih 33-centilitrskih stekleničk in dva vrčka po 85 dolarjev, pri čemer so zaloge v večini trgovin pošle v nekaj urah.
Tisti redki, ki so pivo okusili, sicer pravijo, da je popolno. Beeradvocate, eden ključnih virov za vse, povezano s pivom, je Westvleteren XII proglasil za "tako imenovani sveti gral številnih pivskih piflarjev", med podtoni pa so opazili vse od zlatega sirupa, cvetličnega medu, karamele, janeža, ingverja, v rumu namočenih rozin in kandiranega sladkorja.