zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Zabavno Ljubljana

Previdno z objavami na Twitterju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2013 20:07

Ste dovolj previdni pri izlivanju čustev na družbenih omrežjih Twitter?

Twitter je prodrl v vsakdan našega življenja. Priljubljen je tudi v športni sferi, kjer pa je bilo prek njega storjeno že veliko škode. Se športniki zavedajo njegove moči?

Prav zaradi neprimernosti zapisa na Twitterju se je marsikateri profesionalni športnik znašel v nemilosti svojih nadrejenih in medijev. V tem letu je bil precej odmeven tvit Chrisa Culliverja, obrambnega igralca San Francisco 49ersov, ki je tik pred letošnjim Super Bowlom zapisal, da v ekipi nima homoseksualnega soigralca in da v franšizi homoseksualci niso zaželeni.

Veliko napako si je privoščil tudi nekdanji košarkar Miamija in zdajšnji soigralec Gorana Dragića pri Phoenix Sunsih, Michael Beasley. Ta je na Twitterju objavil fotografijo novega tatuja, ki si ga je omislil na hrbtu, a so na njegovo žalost uporabniki na fotografiji opazili tudi vrečko z zelenkasto vsebino, ki se je pozneje izkazala za marihuano. Beasley je tedaj postal tarča posmeha, prav zaradi tega je zaprl svoj profil in se pozneje celo prijavil na center za zdravljenje zasvojenosti z mamili.

Zanimivo je, da se večina športnikov, ki na Twitterju objavi neprimerno vsebino, oddalji od zapisa, zatrjuje, da ga ni napisala sama, pogosto je mogoče slišati izgovor: "Vdrli so mi v račun!" Seveda je to povsem mogoče, saj lahko nepridiprav prek ukradenega pametnega telefona dostopa do vseh socialnih omrežij, pa vendar se to športnikom dogaja nekoliko prepogosto.

Slovenski športniki so precej bolj umirjeni od ameriških kolegov. Žaljivih oziroma neprimernih tvitov pravzaprav ne objavljajo, vsake toliko časa morda dvignejo malce prahu le s svojo neposrednostjo ali pa zapisom o tekočih zadevah. Tako je slovenska javnost vselej rada prebirala tvite Tine Maze, ko so se pojavila nesoglasja s Smučarsko zvezo Slovenije, nekaj prahu je z neposrednostjo dvignil tudi kapetan slovenske košarkarske reprezantance Jaka Lakovič, ki je 14. januarja 2012 na Twitterju zapisal svoje mnenje o takratnem političnem stanju na sončni strani Alp.
Kakor koli, previdnost ni odveč!