Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zabavno London

Queeni postali žive legende

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
12.11.2015 10:51

Člani skupine Queen so na podelitvi nagrad Classic Rock Roll of Honour v Londonu postali žive legende; prejeli so namreč nagrado living legends. Na podelitvi so slavili še ustvarjalci, kot so Iron Maiden, AC/DC, Foo Fighters, Led Zeppelin, Alice Cooper in Noddy Holder.

V imenu Queenov, ki kljub smrti frontmana Freddieja Mercuryja še vedno nastopajo v živo, je nagrado prevzel kitarist Brian May. May je zadnjo v vrsti nagrad posvetil neverjetnemu in neukrotljivemu Mercuryju: "Vem, da bi izjemno užival, če bi bil tukaj." Čez dobro leto dni bo 24. novembra minilo 25 let od smrti priznanega in priljubljenega pevca.

Skupina je nagrado prejela le nekaj dni po 40. obletnici legendarne pesmi Bohemian Rhapsody. Queen - Mercury, May, Roger Taylor in John Deacon so začeli skupaj igrati leta 1970. V glasbeno zgodovino so se zapisali s številnimi uspešnicami. Poleg omenjene tudi s skladbami We Will Rock You, Under Pressure in Radio Ga Ga.

Pred Queeni so nagrado living legends prejeli glasbeniki, kot so Jeff Beck, Jimmy Page, frontman Motorheadov Lemmy, Ozzy Osbourne, Iggy Pop in skupina ZZ Top.

Na prizorišču The Roundhouse je nagrado na 11. letni podelitvi prejeli tudi kitarist E Street Band Nils Lofgren - za izjemen prispevek h glasbi, poroča britanski BBC.

AC/DC, ki so trenutno na svetovni turneji z albumom Rock or Bust, so bili imenovani za skupino leta. Težkometalci Iron Maiden so za The Book of Souls prejeli nagrado za album leta. Med drugim pa so nagrado za dokumentarec o snemanju albuma prejeli tudi Foo Fighters.