cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Zabavno Ljubljana

Slovenija gre na Evrosong

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2012 16:47

RTV Slovenija je potrdila sodelovanje na letošnjem Izboru za pesem Evrovizije 2013. Odpovedi Evropskemu spektaklu se vrstijo - Bosna in Hercegovina, Grčija, Portugalska, Turčija, Poljska, Slovaška letos ne tekmujejo.

Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija, je po več tednih ugibanj o sodelovanju Slovenije na Izboru za pesem Evrovizije 2013, na twitterju objavil, da bo RTV Slovenija zraven.

"Udeležbo bomo skrajno racionalizirali in tržno pokrili. Zanimanja je v SLO preveč, da bi to gledalcem odrekli ...," je še zapisal Marko Filli.

Bosne letos ne bo
BiH je v petek uradno sporočila, da ne bo sodelovala na tekmovanju za pesem Evrovizije prihodnje leto. Takšni odločitvi so botrovale finančne težave državne televizije BHRT. Vendar pa BiH s svojo odločitvijo ni osamljena.

Sodelovanje na pevskem tekmovanju, ki bo tokrat na Švedskem, so že odpovedale Grčija, Portugalska in Slovaška.


Da se pevskega tekmovanja zaradi težke finančne situacije ne bi udeležili, razmišljajo tudi v Črni gori, dokončne odločitve pa še niso sprejeli.

Tudi Turčije ne bo - a zaradi glasovanja
Kljub temu, da se je turška nacionalna televizija TRT intenzivno pripravljala na sodelovanje na Izboru za pesem Evrovizije 2013, Turčije v Malmeju ne bomo videli.

TRT se, kot kaže, ne strinja s spremembami v telefonske glasovanju (50:50) v nos pa ji gredo tudi pravice za t.i. skupino 'velikih' pet.Če na eni strani države odpovedujejo sodelovanje na Izboru za pesem evrovizije predvsem zaradi gospodarske in finančne krize, je Turčija svoje nesodelovanje obrazložila predvsem zaradi nekaterih dejstev. Televizijo TRT zelo moti, da je v javnosti že vnaprej znan zmagovalec in da se določene izvajalce bolj promovira. Prav tako se jim zdi nepravičen sistem glede glasovanja ljudstva in strokovnjakov (50:50), ne nazadnje pa tudi glede pravic t.i. 'velikih' pet, saj imajo zagotovljeno finale. TRT je mnenja, da bi bilo potrebo spremeniti pravila, saj so sedanja nepoštena.