Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Novo mesto

Ste za dog hiking?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 20:27

Društvo za zaščito živali Trebnje letos prireja novost na področju kinoloških dejavnosti – »dog hiking« ali pasje pohode. Novost je namenjena vsem, ki si želijo aktivnega preživljanja prostega časa s svojimi pasjimi prijatelji.

To je priložnost, da preživljamo čas s svojim pasjim prijateljem nekoliko drugače. Organiziranih je 12 tekmovalnih in 12 netekmovalnih pasjih pohodov, ki bodo predvidoma vsako drugo soboto v mesecu, odvisno od vremenskih razmer. Namen pohodov je, da predstavimo ljudem drugačen način sprehoda s psom, popularizirati pohodništvo s psom, omogočiti drugačen trening za že športno in kinološko aktivne lastnike s psi ter tekmovalce pripraviti na težje, daljše pohode, ki bodo prav tako organizirani v prihajajočem letu.

Na netekmovalnih pohodih si bodo tekmovalci ogledali pot in izdelali ustrezno strategijo, ostali udeleženci, ki za tekmovanja niso zainteresirani, pa lahko mirno uživajo v pohodu v naravi. Zato so pasji pohodi primerni za ljudi, ki so v dobri kondiciji ter za tiste, ki niso. V poštev prideta hoja ali tek, važno je le, da uživate skupaj s svojim psom. Na tekmovanjih bo poskrbljeno tudi za morebitno veterinarsko in zdravniško pomoč, pri izvedbi prireditve pa bodo pomagali tudi redarji-prostovoljci.

Obvestila v zvezi s pasjimi pohodi si lahko ogledate na FB strani Društva za zaščito živali, lahko pa vas obveščamo tudi preko SMS sporočil ali preko elektronske pošte. Lahko nas pokličete na tel. številko 051 359 348 ali nam pišete na e-naslov: dzzz.trebnje@gmail.com , so še zapisali v društvu.

foto: slo-net.si