Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno

VIDEO: Tudi to poletje s kitaro v roki

Piše: R.K.

Čas objave:
10.07.2018 09:56

Radijska voditeljica Erika Kralj je letošnji dopust izkoristila tudi za igranje na kitaro, ki jo tako kot morje vedno sprosti in ji daje nov navdih.

Ker je po rodu Belokranjka, njeno domišljijo prijetno vzdrami tudi reka Kolpa, ob kateri je Erika posnela enega svojih videospotov, in sicer za pesem Poleti kot ptica v nebo. 

"Pesem je nastala že nekaj let nazaj, a jo vedno znova rada zapojem za tiste, ki imajo radi kantavtorske balade s pridihom življenjskih izkušenj in preizkušenj, ki nas vedno budijo," pravi zgovorna voditeljica Radia Krka.  

Ker je radijka Erika vsesplošna oboževalka glasbe, uživa tudi ob poslušanju pesmi, ki se vrtijo na Radiu Krka, 'najboljšem zame'. "V vsaki lahko najdem košček sebe," iskreno priznava sproščena voditeljica.  

Prve žulje dobila na kitari

"Kitaro sem prvič vzela v roke pred dobrimi sedmimi leti. Ker sem v tem času pisala tudi poezijo in ker sem mi je zazdelo, da bi mogoče še lepše zazvenela če bi jo uglasbila s pomočjo kitare, sem to tudi storila in res začela ustvarjati svoje lastne pesmi. Ker nisem nikoli hodila v glasbeno šolo, sem se učenja kitare lotila povsem sama, po posluhu. Spomnim se svojih prvih žuljev na prstih leve roke, akordov, ki so v
začetku zveneli še nekoliko okorno, neharmonično, ampak ker vaja dela mojstra, če mojster dela vajo, je tudi meni uspelo osvojiti dovolj osnovnega znanja, da sem se lahko lotila komponiranja pesmi", se svojih začetkov spominja Krkašica.

Pred nastopom kitaro pozabila doma

Iz svojega obdobja dolgoletnega nastopanja pa nam je razkrila tudi, da se ji je že zgodilo, da si je kitaro pozabila natančno uglasit: " Kar je ostro uho kakšnega glasbenika, ki je sedel v publiki, seveda takoj zaznalo in kakšen mi je po nastopu tudi prijazno namignil, da bi bilo dobro to pri naslednjem nastopu urediti. Nasvet sem vedno vzela dobronamerno", med smehom pove simpatična Erika.
"Se mi je pa prav tako že zgodilo, da sem bila v takem adrenalinu, ko sem se odpravljala na kakšen nastop, da sem v vsej svoji vihravi naglici vzela s sabo vse, samo svoje kitare ne", iskreno priznava radijka. Na srečo se je še pravočasno spomnila nanjo, se pomirila, zbistrila svojo glavo, jo šla iskat in uspešno odigrala in odpela na odru.

Glasba ji je v navdih

"Glasba me navdihuje, moja kitara in moj glas pa sta moja instrumenta, s katerima izražam vse, kar mi leži na duši in sem vedno vesela, če s tem še koga navdihnem, mu pomagam odpreti oči ali pa samo polepšam dan, " še doda Erika, ki jo lahko na programu Radia Krka slišite vsak torek in četrtek dopoldne