računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

3the-last-of-us Odkrito.si

Najboljša adaptacija videoigre kadarkoli

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Zabavno Novo mesto

"Upam, da še kdaj obiščemo Radio Krka"

Piše: P.M.

Čas objave:
07.06.2018 08:49

Učenci OŠ Drska, ki so nas v sklopu novinarskega krožka obiskali v ponedeljek, so nam poslali svoje vtise in dokazali, da so se imeli tako lepo, kot mi z njimi.

Takole so zapisali:

V ponedeljek, 4. 6. 2018, smo šli učenci novinarskega krožka v Bršljin na ogled Radia Krka.
- V predsobi smo si ogledali stare radie. Imeli smo polno vprašanj. Vsi smo z zanimanjem poslušali novinarko Martino. Zelo mi je bilo všeč. (BRINA LUZAR, 4. B)
- Za delavce smo imeli veliko vprašanj. Izvedela sem, da so si kot otrok želeli novinarji postati igralci ali pevci in da poslušajo tudi druge radie, da dobijo kakšne ideje. Veliko smo si zapomnili in zelo veliko smo se naučili. (IVA TERAŠ, 4. A)
- Sprejela nas je gospa Martina. Pokazala nam je, kako in kje oddajajo program. Zastavili smo ji veliko vprašanj. Na vsa nam je odgovorila. Potem smo v predsobi prešteli radie in ugotavljali, kateri radijski sprejemnik je najstarejši. (LANA PIA SKRBINEK, 4. A)


- Ta dan mi je bil zelo všeč in upam, da še kdaj obiščemo Radio Krka. (ŽIGA GRANDOVEC, 5. A)
- Šli smo v tisto sobo, kjer vrtijo pesmi, ki jih potem mi slišimo skozi po radiu. Tam smo se tudi slikali. Bilo je zelo zanimivo in tega dogodka ne bom nikoli pozabila. (NAJA BUKOVAC, 4. A)
- Bilo je zelo zanimivo videti sobo, ki je bila obdana z toliko zanimivimi stvarmi. Videli smo mikrofon, na katerem zasveti rdeča luč, ko je ta prižgan in pripravljen, da voditelj nanj spregovori nekaj besed. Videli smo pisarno, kjer skrbijo za reklame. Izvedeli smo, da so pred nekaterimi mikrofoni mrežice zato, da se šumniki preveč ne slišijo. Na koncu smo izvedeli, da je naša knjižničarka včasih delala na Radiu Krka. Radio Krka bom ohranila v čudovitem spominu, z veseljem bi prišla še kdaj. (HANA TESTEN, 5. B)
- Ker sem bil v 1. razredu že enkrat na Radiu Krka, sem opazil, da so prostore prenovili, mi je bil pa današnji obisk kljub temu bolj zanimiv kot takrat. Zaposleni so nas prijazno povabili na ogled. Videli smo voditelja, ki je ravno tisti čas vodil oddajo. Skupaj smo naredili nekaj slik in si potem ogledali še ostala dva prostora. Današnji obisk je bil neverjetno zanimiv, tudi zato ker sem zastavil veliko vprašanj. (JAŠA MOHAR, 5. B)