sprememba Dobra karma

Saturn se obrača direktno, kar za nas pomeni ...

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 26. septembra

bojan pozar-pl Reporter.si

Bojan Požar laže hitreje kot teče: Izmislil si ...

sveča, nesreča Svet24.si

Tako se je odvila včerajšnja tragedija na ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

ralph-in-meggie, pesem-ptic-trnovk, igralec-george-richard-chamberlain Njena.si

Pesem ptic trnovk: Takšna sta danes glavna ...

Zabavno

V zidanici bi pela

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2020 11:39

Obiskala nas je Janja Ulaga, ki je predstavila svojo novo pesem in videospot. Simpatična in vedno nasmejana Janja se je preizkusila tudi v hitrem testu o poznavanju Dolenjske.

Janja Ulaga je radijska voditeljica in urednica na Radiu Veseljak, tokrat pa se predstavlja v vlogi avtorice in pevke. Že več kot dvajset let je namreč tudi petje njeno poslanstvo, nastopala je v različnih glasbenih zasedbah, zadnjih nekaj let pa aktivno nastopa v Duetu Vedrina.


»Ja, res je. Ves čas sem prepevala v različnih zasedbah, a nihče od mojih glasbenih kolegov ni čutil želje po tem, da bi snemali svoje pesmi, nastopov smo imeli dovolj, jaz pa se tudi nisem želela izpostavljati kot solistka, zato je ostalo, tako kot je. Po številnih življenjskih preizkušnjah sem pred časom začutila neustavljivo potrebo po tem, da svoje doživljanje zlijem v knjigo ali pa v pesmi. Kar od nekod so se pripeljale besede pa tudi melodija ... V roke sem vzela list papirja in kitaro, se posnela s telefonom, potem pa se je začelo odvijati.«


Kakšna zgodba se skriva za naslovom Nič ne zgodi se slučajno?

»Za tem naslovom se skriva moj pogled na življenje. Prepričana sem, da naključij v življenju ni. Ko pogledaš nazaj, vidiš, da je imel vsak dogodek in vsak človek, ki ti je v življenju prekrižal pot, svoj namen. Nagnjeni smo k temu, da si življenje kompliciramo po nepotrebnem, včasih pa se dejansko zgodijo tudi hujše preizkušnje. Iz vsake situacije bi se moral človek nekaj naučiti in če trmasto vztraja na poti, ki mu ni namenjena, mu življenje vsakič ponudi težjo lekcijo. Najbolj trmastim življenje ponudi najbolj kisle limone, a ves čas imamo priložnost, da iz njih naredimo slastno limonado. Brez truda pri stiskanju limon pa seveda ne gre. 


Vse za nekaj je dobro, tudi če strašno boli, ko se razpršijo oblaki, ti sonce posije v oči, je končno sporočilo moje pesmi, ki si ga naj vsak predstavlja po svoje. Želim si, da bi vsak človek našel pot do sonca, kakorkoli si ga že predstavlja. Upam, da nekaj sončnih žarkov v vaše življenje prinese tudi poslušanje moje pesmi.«

Videospot za skladbo Nič ne zgodi se slučajno je bil posnet v Kranjski Gori s produkcijsko ekipo Sviglo Production. Posnetki so nastali v idiličnem okolju, kjer se nahaja Jasna Resort. Po nekaj zapletih z vremensko napovedjo so si akterji vendarle izbrali najlepši možen dan v maju in posneli dih jemajoče kadre. Ker je bila na delu ekipa pravih veseljakov, seveda brez pripetljajev ni šlo, glavna igralca sta po nesreči čisto zares okusila svežino gorske vode, to pa še zdaleč ni bilo vse, zato je nekaj utrinkov pripetih kar k videospotu.

Intervju Janja Ulaga