kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Begunje

VIDEO: Legenda ima 83 let

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 14:11

Legenda narodno zabavne glasbe Slavko Avsenik praznuje 83. rojstni dan.

Slavko Avsenik se je rodil na današnji dan, 26. novembra 1929 in danes praznuje 83. rojstni dan. Navdušenje nad glasbo je izkazoval že kot otrok. Bratu Vilku je oče kupil klavirsko harmoniko, sestra Majda je igrala na citre, brat Janez je bil vešč igranja na violino, Slavku pa so kupili diatonično harmoniko, s katero pa ni bil preveč zadovoljen.

Leta 1953 se je začela pisati zgodba o legendarnih bratih izpod Robleka ter nesmrtni Avsenikovi glasbi, ki prihodnje leto praznuje 60. letnico. Kot je zapisal mag. Ivan Sivec, „je bil Slavko Avsenik nesporni nosilec celotnega fenomena Ansambla bratov Avsenik.

Prvovrstni harmonikar, ki mu ni para pod soncem, hkrati pa izjemen avtor melodij, ki so za vedno zaznamovale slovensko in tudi evropsko glasbeno zakladnico. Na vseh nastopih je v vseh pogledih poosebljal celotno glasbeno skupino, ves čas pa je bil tudi odličen vodja in glasbeni strateg.“ Z bratom Vilkom Ovsenikom sta ustvarila preko 1000 skladb.

Nocoj ob 20. uri pa bo v dvorani pod Avsenikovo marelo v Begunjah na Gorenjskem že drugi iz niza osmih koncertnih večerov v sklopu Avsenikovega zlatega abonmaja. In sicer tokrat Večer Slavka Avsenika.