ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

Klemen Slakonja in Mojca Fatur Svet24.si

Igralka Mojca Fatur premagala bolezen, ki velja za...

nagec rakovnik pix Reporter.si

Neverjeten prizor v Ljubljani: popolnoma gol ...

testiranje koronavirus metelkova bobo5 Svet24.si

Kmalu 1000 bolnikov, ki bodo nujno potrebovali ...

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

novak-đoković Odkrito.si

Je Đoković uročen?

escape1 Njena.si

Za Covidom zbolel še en znani Slovenec

Zabavno

VIDEO: Nisem jaz tak lenuh

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2020 08:44

Mladi vse (pre)več časa preživijo z očmi zatopljeni v svoje telefone in proste minute namesto v naravi in ob športu preživljajo v virtualnem svetu.

Prav to je zgodba nove pesmi skupine Lenarti, ki jo sestavljajo dva srednješolca in en študent, vsi pa dobro obvladajo uporabo telefona, računalnika, tablice. In kaj na to poreče njihova mami? Nekega de je bila prav zaradi tega besna, zato je na list papirja napisala: “Je dober Tik tok in Instagram, da zabiješ dan …“.

Najstarejšemu Luku pa je bilo to tako všeč, da je rekel, da je to pa že pol pesmi. »Tisti del besedila potem naprej, je sicer logična stvar pogovora, ko se preganjamo koliko kdo uporablja telefon. Pa nisem tak lenuh, saj grem na kolo, na rolko, plavam, hodim, tečem, pa na fuzbal. Če bo kdo vprašal, če je pesem biografska, lahko rečemo SEVEDA. Mislimo pa, da se bo marsikdo našel v njej. Da je to sedaj način življenja,« pove Luka.

Luka, Nika in Blaž po avtorskih pesmih Zaupaj le srcu, Deklica moja, V šolo več ne grem, Mala moja, Prišla bo pomlad, tokrat z novo pesmijo Nisem jaz tak lenuh. Tudi ta pesem je popolnoma avtorska. Besedilo je napisala Tina Lenart, glasbo in priredbo Luka Lenart. Sami so poskrbeli tudi za avdio in video produkcijo. Naj pesem postane himna vse mladine sveta.