patricija mc 2 Svet24.si

V MasterChefu je vlekla neke vzporednice iz ...

princ william, princ harry Svet24.si

William na pogrebu princa Filipa ni hotel hoditi ...

janez jansa ek Reporter.si

Bošnjaški akademik se je znesel nad Janšo: Tako...

Mateja Logar Svet24.si

Pogovor z infektologinjo na čelu strokovne ...

DiTjlBYXkAEGfrn Necenzurirano

Afera "non-paper": Janšev molk, ki pove vse ...

Petra Kerčmar 1 Njena.si

Petra Kerčmar prekipeva od ponosa

sanjski-moški Njena.si

Dekleta, ki so pritegnila največ pozornosti ...

Zabavno

VIDEO: Nisem jaz tak lenuh

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2020 08:44

Mladi vse (pre)več časa preživijo z očmi zatopljeni v svoje telefone in proste minute namesto v naravi in ob športu preživljajo v virtualnem svetu.

Prav to je zgodba nove pesmi skupine Lenarti, ki jo sestavljajo dva srednješolca in en študent, vsi pa dobro obvladajo uporabo telefona, računalnika, tablice. In kaj na to poreče njihova mami? Nekega de je bila prav zaradi tega besna, zato je na list papirja napisala: “Je dober Tik tok in Instagram, da zabiješ dan …“.

Najstarejšemu Luku pa je bilo to tako všeč, da je rekel, da je to pa že pol pesmi. »Tisti del besedila potem naprej, je sicer logična stvar pogovora, ko se preganjamo koliko kdo uporablja telefon. Pa nisem tak lenuh, saj grem na kolo, na rolko, plavam, hodim, tečem, pa na fuzbal. Če bo kdo vprašal, če je pesem biografska, lahko rečemo SEVEDA. Mislimo pa, da se bo marsikdo našel v njej. Da je to sedaj način življenja,« pove Luka.

Luka, Nika in Blaž po avtorskih pesmih Zaupaj le srcu, Deklica moja, V šolo več ne grem, Mala moja, Prišla bo pomlad, tokrat z novo pesmijo Nisem jaz tak lenuh. Tudi ta pesem je popolnoma avtorska. Besedilo je napisala Tina Lenart, glasbo in priredbo Luka Lenart. Sami so poskrbeli tudi za avdio in video produkcijo. Naj pesem postane himna vse mladine sveta.