bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Zabavno Škocjan

VIDEO: Skupina LENARTI- V šolo več NE GREM!

Piše: J.L.

Čas objave:
01.10.2018 08:53

Lenarti so spet udarili. Tokrat se ne gredo več, dejstvo je tako, da je vsak zase sklenil V ŠOLO VEČ NE GREM!!! Sicer to velja samo za Luka, ki je postal študent glasbe, ostala dva, Nika in Blaž, pa vseeno še gulita šolske klopi. Nika je postala srednješolka, Blaž pa je še osnovnošolec.

"Snovi za besedilo nam ni manjkalo, dogodivščin je neskončno, vse to so zajeli v eno zgodbo, dodali mladostno, razigrano melodijo, podkrepljeno z novejšim zvenom, za katerega je tokrat odgovoren tudi fantastični tonski mojster Tadej Mihelič," pravijo v skupini. Glasba in aranžma sta delo Luke, z besedilom pa sta se skupaj spoprijemala Luka in njegova mami Tina, tudi pedagoginja glasbenih inštrumentov, harmonike in klaviatur.

Pesem V šolo več ne grem pa ni prvenec skupine Lenarti. Prva pesem, ki je izšla leta 2017 je bila priredba Vsak ne more biti muzikant. Druga pesem je bil zelo lep, čustven valček Zaupaj le srcu, ki je imel žalostno tematiko težkih trenutkov, bolezni, a na koncu zmaga pozitivna miselnost in za dežjem posije sonce. Tretja pesem je bila Deklica moja, narejena v zabavnih ritmih, ljubezenska, nežna.

Njihova najnovejša skladba ima že videospot
Snemali so ga na OŠ Frana Metelka v Škocjanu in okolici, sodelovalo je veliko otrok, ki so se zlahka vživeli v muke pouka, dolgočasje, čakanje na odrešilni zvonec. Osrednji učenec je njihov Blaž, ki dela raje vse drugo, kot sedi pri miru v šoli. Raje se vozi s traktorjem, kosi s kosilnico, igra nogomet, igra v skupini, sanja o morju in še in še. Ostali učenci mu v vseh vragolijah pomagajo. Hudi učitelj Luka se nekaj časa jezi, potem pa ga sprejme z njegovimi lumparijami vred. Vmes se pojavi tudi strogi ravnatelj Jože, ki poda vzgojni ukrep. 


"Pesem je naša , naj postane tudi vaša, od vseh poslušalcev in ljubiteljev glasbe. In naj obvelja po naše, V šolo več NE GREM," si želijo Lenarti.