tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Zabavno Novo mesto

Zbolel je zaradi ljubezni

Piše: M.K.

Čas objave:
26.01.2020 08:20

Zabavnega jutranjca s Krke Jureta Zupančiča, ki je skupaj z Rokom Žurgo vsak delovnik zjutraj nepogrešljiv v Jutru na Krki, je že prvi mesec novega leta doletel preizkus njegove vzdržljivosti. Še preveč dobro je občutil, da tudi sam ni imun na virusna obolenja, ki trenutno pridno razsajajo po Sloveniji.

"Mislim, da ni bil problem v tem, da bi preveč delal, premalo spal ali se preveč zabaval, ampak, čutim, da moje telo enostavno potrebuje vsake toliko časa eno manjšo "ponastavitev", da vzpostavi novo ravnovesje. Ampak radijca, ki mu nikoli ne zmanjka besed in je vedno dobre volje, to ni spravilo s tira. "Predvidevam, da sem se slabega počutja, vročine in kašlja nalezel od svoje Karin, saj je en teden pred mano imela praktično iste simptome, le da k sreči v lažji obliki. Tako da bi lahko enostavno rekel, da sem dobesedno zbolel zaradi ljubezni, "v smehu pove Jure in doda, da če je že doma dobil vse našteto, potem je tudi stavil na domača zdravila. 

"K zdravnici nisem šel, ker sem ocenil, da ni tako hudo, da ne bi mogel sam opraviti z boleznijo, sem pa v tem času spil ogromno tekočine, še posebej čaja, od 3 do 4 litre na dan, če me je napadel kašelj, pa sem se po prsih namazal z metinim eteričnim oljem, kar sem preizkusil prvič in iz prve roke lahko povem, da res pomaga. Edini pameten nasvet, ki ga lahko dam za prebolet bolezen, je počitek, počitek in še enkrat počitek. Zelo pomaga sproščeno počivanje, na kavču pod toplo odejo, gledanje zabavnih in smešnih filmov, ter bližina najdražjih. Tudi tokrat so se za nepogrešljive izkazale moje najljubše tri - ljubeča in pozorna žena Karin, ter najini psički Jelly Bean in Gummy Bear."

Vse tri so po svojih najboljših močeh prispevale k Juretovemu okrevanju, tako da je že zdrav in poln novih moči, skupaj z Rokom Žurgo pa bosta še naprej z nasmehom zbujala poslušalce na "najboljšem zame".