franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jutro na Krki

NORO!!! Gre naš Matevž na evrovizijo???

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.02.2024 11:01

Naš Matevž Derenda se je skupaj s svojo skupino Booom! na polfinalnem izboru za pesem Evrovizije v San Marinu uvrstil v finalno tekmovanje.

Naš radijski sodelavec in voditelj Matevž Derenda, se s svojo skupino BOOOM!, ki jo sestavljata še Patrik Mrak in Luka Cvetičanin poteguje za nastop na evrovizijskem odru, vendar ne pod slovensko zastavo, temveč pod zastavo mikrodržave San Marino.

booom-matevž, matevž-derenda, matevžderenda, evrovizija
BOOOM!
RTV San Marino

Booom! se v San Marinu predstavljajo s skladbo Dance Like This. Kot pravijo, so želeli s pesmijo izkazati svojo mladostniško brezbrižnost, ob tem pa še ljubezen do glasbe in nastopanja. “Poslušalce smo želeli navdati z občutkom, da tudi ko gre v svetu vse narobe, obstajajo lepi trenutki in je le te treba tako zagrabiti,” sporočajo Booom!

booom-matevž, matevž-derenda, matevžderenda, evrovizija
BOOOM!
Radio Krka

Na izbor jih je sicer prijavil menedžer Aleks Cvetičanin, ki fantom do trenutka, ko so bili izbrani, ni povedal, da jih je sploh prijavil. Kot še pravijo fantje, je konkurenca zelo huda. “Po tem, kar smo uspeli slišati, lahko z gotovostjo trdimo, da gre za produkcijo svetovnega kova in se zato soočamo z zelo močno konkurenco. To, da smo se uspeli uvrstiti v finale, pa nam pove, da se tudi sami lahko kosamo z glasbeniki najvišjega kova,” so nam še zaupali.

Kot še pravijo, jim sama uvrstitev na festival dovoljuje, da svetu lahko pokažejo pesem, v katero verjamejo. Končna uvrstitev jim pa ne predstavlja hudega stresa. “Vedno smo si govorili, da smo raje tisti, ki bi morali zmagati, kot pa zmagovalci, ki niso popularni,” so neposredni Booom! “Festivali so se nam vedno zdeli apilni, gre za velike odre in to je nam osebna vedno posebna izkušnja, sedaj pa se gre za oder, kjer verjamemo, da ga bodo spremljali tudi največji oboževalci Evrovizije.”

 IN KAJ ČE ZMAGAJO?

Fantje zagovarjajo stališče, da evrovizijski oder vsakemu predstavlja nekaj drugačnega. Za nekatere je v ospredju šov, za druge pa glasba. “Nam je vedno na prvem mestu glasba. Vedno si govorimo, da ne smemo biti večji od komada. V primeru zmage bo fokus absolutno na glasbi, seveda pa bomo velik delež priprav posvetili tudi izpopolnjevanju samega nastopa,” poudarjajo fantje in obljubljajo, da bodo vedno ostali zvesti sami sebi.

booom-matevž, matevž-derenda, matevžderenda, evrovizija
BOOOM!
Radio Krka