franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jutro na Krki Novo mesto

Matevžev radijski krst: prvi intervju z glasbenim gostom - prišla je mami

Piše: RK

Čas objave:
12.12.2022 10:38

V ponedeljkovem Jutru na Krki smo končno pripravili radijski krst za našega novega člana Matevža Derendo. Dobil je navodilo, da naredi svoj prvi intervju z glasbenim gostom. Ni pa vedel, ga v studiu čaka mami Nuša Derenda. Po malo nerodnem, a nadvse simpatičnem in ljubkem začetku je Matevž krst opravil z odliko, v sproščenem in domačem pogovoru pa nam je mami Nuša zaupala neka zanimivosti o Matevžu in njegovem otroštvu. V mini kvizu smo preverili tudi, koliko se Matevž in Nuša dobro poznata. Kaj smo izvedeli, prisluhnite v pripetem zvočnem posnetku.

Nuša Derenda nas je sicer razveselila še z novico, da aprila prihodnje leto pripravlja veliki koncert s simfoniki ob 25-letnici samostojne kariere. Predstavila pa je tudi svojo novo pesem z naslovom Jesen.

------------------------------------------------

NUŠA DERENDA O LJUBEZNI V ZRELEM OBDOBJU!

Pesem JESEN je nova pesem pevke Nuša Derenda s katero želi poudariti novo obdobje v katerega prihaja. Že pred časom je sklenila, da bo poslušalcem ponudila pesmi, ki se jo dotaknejo, zgodbe, ki jih tudi sama živi in toliko bolj čuti. Pesem Jesen je čutna ljubezenska pesem o zrelem obdobju življenja in ljubezni.

nuša-derenda-in-matevž-derenda, radio-krka
Nuša Derenda in Matevž Derenda, radio Krka
RK

Nuša se novega obdobja, tako glasbenega kot zasebnega, zelo veseli. »Tudi v zrelem obdobju imamo lahko zelo lepe, spoštljive in čarobne odnose. Zagotovo je v tem obdobju ljubezen nekoliko drugačna kot v mladosti, a je hkrati polna radosti, spoštovanja in nove topline. Moja jesen prinaša pisane barve zato se resnično veselim vsega kar še prihaja, vsega kar bom v ljubezni in v življenju še doživela.«

nuša-derenda-in-matevž-derenda, radio-krka
Nuša Derenda in Matevž Derenda, radio Krka
RK

Pesem JESEN je tako kot Valček, ki ga je pevka predstavila na Melodijah morja in sonca, nastala s tandemom Maraaya, producentom in avtorjem Raayem, ter Marjetko Vovk, ki za Nušo skupaj ustvarjata nove pesmi. Marjetka v skladbah za svojo glasbeno zgodbo Maraaya v zadnjih letih navdušuje poslušalce z iskrenimi besedili, ki se dotikajo ljubezni in življenjskih resnic, v Nuši pa je našla velik navdih in inspiracijo za zrele zgodbe, ki izhajajo predvsem iz Nušinega življenja in Nušinega pogleda na svet.

nuša-derenda-in-matevž-derenda, radio-krka
Nuša Derenda in Matevž Derenda, radio Krka
RK

NUŠA DERENDA pa se ob nastajanju novih pesmi pripravlja na še nekaj večjega. Prihodnje leto bo praznovala 25- letnico svoje samostojne kariere in zato bo svoje oboževalce ponovno povabila v Cankarjev dom na Veliki koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

»V Cankarjevem domu vedno rada nastopim, sploh če je ob meni Simfonični orkester RTV Slovenija. Rada bi, skupaj z mojimi poslušalci, obeležila 25-letnico, jim dala nekaj posebnega in predvsem bi se jim rada zahvalila, da so z mano v vseh različnih obdobjih glasbenega ustvarjanja.«

Koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega domu bo prihodnje leto APRILA.

NUŠA DERENDA INTERVJU 12122022