stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Jutro na Krki

Naš Matevž na pragu Evrovizije!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.02.2024 13:01

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so med skoraj 800 tekmovalci iz cele Evrope zasedli 5. mesto na evrovizijskem izboru Una voce per San Marino.

Fantom iz skupine BOOOM! so se zadnje tedne dogajale nore stvari. V San Marinu so se namreč v finalu borili za nastop na Evroviziji. Čutili so val podpore, ki je zrasla v medijih in med glasbenimi kolegi, tudi v San Marinu so njihovo pesem Dance Like This in nastop ves čas hvalili. Padle naj bi tudi  poslovne ponudbe, ves čas je šlo samo navzgor ...  so prve občutke strnili člani skupine Booom! Zaradi vse te evforije, so na koncu malce razočarani, da so pristali šele na 5. mestu ampak po kratki prespani noči  je pogled že bolj sončen.

booom, matevžderenda, matevž
BOOOM! v San Marinu
Radio Krka

"Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije. Španska Megara - ki smo jo premagali v polfinalu - si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju. Naš prvi cilj je bil, da naredimo vse, kot najbolje znamo. Ta del smo absolutno izpolnili, dobili veliko pohval in domov se vračamo dvignjenih glav ter polni motivacije za delo naprej.

booom, matevžderenda, matevž
BOOOM! v San Marinu
Radio Krka

Fantje so na koncu pristali na 5. mestu, a so kljub temu  premagali vse kvalifikante, ter 5 od 8 vabljenih zvezdnikov, vključno z ikonično Corono, ki jo cel svet že trideset let pozna po hitu  Rhythm of the Night. To je sicer že druga dobra festivalska uvrstitev skupine v zadnjem času. Lani poleti ji je na festivalu MMS do zmage zmanjkala le ena sama točka.