nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 31: Med kritično bolnimi tudi mladi

Piše: P.M.

Čas objave:
28.03.2020 11:10

Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je po zadnjih uradnih podatkih 91 okužb. V Metliki se je število povečalo na 45, samo v Domu starejših občanov Metlika je bilo včeraj pozitivih na okužbo z novim koronavirusom 18 brisov.

V MO Novo mesto je 8 okužb, v občini Semič 7, Trebnje pa 6. Po 4 okužbe so v občinah Ribnica in Šmarješke Toplice, 3 v občini Črnomelj, 2 v občinah Brežice, Ivančna Gorica, Kočevje, Sevnica in Žužemberk, po ena pa v občinah Grosuplje, Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog-Trebelno. Na infekcijski kliniki v Ljubljani se sicer zdravi 50 bolnikov s covidom-19, v enoti intenzivne terapije jih je 13, med kritično bolnimi so po besedah generalnega direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja tudi mlajše osebe (več v pripetem posnetku).

Vlada je sicer že prejšnji teden napovedala, da bodo v primeru neupoštevanja trenutnih priporočil in ukrepov, uvedli nove. Zato – ostanimo doma in prispevajmo vsi k večji varnosti, pa tudi k hitrejšemu koncu epidemije. Na radiu Krka še naprej spremljamo dogajanje na našem koncu, s svežimi informacijami z Dolenjske se poleg programa v živo vrnemo v izredni rubriki ob 11.uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 28.3.2020 ob 11:10