nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 42: V Metliki maska v vsako gospodinjstvo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.04.2020 16:04

Občina Meltika bo vsem občanom v poštne nabiralnike razdelila brezplačne zaščitne maske. Lions klub Tebnje zbira rabljene računalnike.

Sloveniji so potrdili 56 primerov okužbe z novim koronavirusom, skupaj je v državi okuženih 897. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 112 bolnikov, od teh jih je 29 na intenzivni negi, štiri osebe so odpustili iz bolnišnice. Ena oseba je včeraj umrla.
V občini Metlika, kjer je okuženih v jugovzhodni regiji največ, so se po uveljavitvi novega odloka, ki med drugim določa, da je treba pri gibanju in zadrževanju v zaprtem prostoru uporabljati masko, odločili pomagati občanom. Na občini Metlika so se v sodelovanju z lokalnim podjetjem dogovorili in nabavili maske za vse občane. Metličani bodo tako v svoje nabiralnike prejeli zaščitne maske brezplačno.


V Trebnjem pa poteka akcija zbiranja rabljene, a še vedno delujoče računalniške opreme za učence, ki te opreme nimajo. Lions klub Trebnje je v sodelovanju z območnim Rdečim križem poiskal družine, ki bi potrebovale računalnik. teh je po njihovih podatkih petnajst. predsednica Lions kluba Trebnje Bojana Rebolj je povedala, da so sprva v klubu nameravali podariti zgolj računalnik ali dva, vendar so razmere na terenu pokazale, da so potrebe bistveno večje. Zato so se odločili, da akcijo razširijo na zbiranje rabljene, a seveda še vedno delujoče računalniške opreme, ki bi učencem omogočala dostojno izvajanje šolskih obveznosti. Če bodo z akcijo resnično pomagali vsaj enemu učencu, je namen njihove akcije dosežen. Če bo teh učencev več, smo skupaj z donatorji naredili res dobro delo, je dodala Reboljeva.

Rabljeno, a še delujočo računalniško opremo lahko do vključno srede, 8. aprila 2020, posamezniki ob upoštevanju vseh veljavnih smernic za preprečevanje širjenja koronavirusa oddajo na Zbirnem centru Globoko ob delavnikih med 7. in 14. uro, vendar po predhodni najavi na številki 040 757 622.