Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 46: 4 nove okužbe v naši regiji iz Metlike, v Posavju za zdaj obvladljivo

Piše: P.M.

Čas objave:
04.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 977 okužbami, jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 119, kar je 4 več, kot včeraj. Vse štiri nove okužbe na našem koncu so potrdili v občini Metlika, kjer jih je zdaj 53.

Pri ostalih občinah se število ni spremenilo, v občini Trebnje jih je 11, v Mestni občini Novo mesto pa 9. Po sedem okuženih je v občinah Ribnica in Semič. V občini Črnomelj jih je 6, po štiri okužbe pa so zabeležili v občinah Sevnica, Šentrupert in Šmarješke Toplice. V občini Žužemberk sta dve, v Brežicah, Grosupljem, Ivančni Gorici in Kočevju so po tri. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog-Trebelno pa je po ena okužena oseba. Na Dolenjskem in v Beli krajini je tako 109 okužb, v Posavju pa 10. Na posavskem koncu so sicer zadeve obvladljive, pojasnjujejo v tamkajšnji Civilni zaščiti. Tudi na občinah Brežice, Krško in Sevnica so pripravili telefonske številke, na katere lahko pokličejo občani za pomoč in usmeritve, pojasnjuje vodja izpostave Zdenka Močnik (več v pripetem posnetku):
 
Telefonske številke, na katere lahko pokličete, najdete na spletni strani posamezne občine, pa tudi na naši spletni strani radiokrka.si. Tam, pa tudi v programu v živo kot tudi v izrednih rubrikah bomo na radiu Krka še naprej spremljali zadnje dogajanje glede epidemije, sveže informacije vam rubriki Aktualno z Dolenjske ponovno prinesemo jutri ob 11. uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 4.4.2020 16:10