gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 50: Gradivo po pošti

Piše: R.K.

Čas objave:
06.04.2020 15:48

V JV ni novih okužb s koronavirusom. Vpis v knjižnice preko spleta, nekatere gradivo pošiljajo. Novost za prostovoljce.


Včeraj so v Sloveniji potrdili 24 dodatnih okužb z novim koronavirusom, opravili so 489 testiranj. V Jugovzhodni Sloveniji je stanje okužb nespremenjeno - okuženih je 119 oseb. Skupaj je zdaj v Sloveniji 1021 okuženih oseb. Umrla sta še dva bolnika, tako da se je skupno število smrtnih žrtev v državi povzpelo na 30. V bolnišnicah se je včeraj zdravilo 114 ljudi, od tega 30 na intenzivnih oddelkih, štirje ljudje pa so bolnišnico zapustili

Knjižnice so v času epidemije zaprla svoja vrata za obiskovalce in odpovedale vse dogodke, ki so jih pripravljale. Vendar pa so poiskali nove načine, kako knjige dostaviti v roke bralcev. V Knjižnici Pavla Golie Trebnje od danes naprej omogočajo svojim članom naročilo prostih knjig iz osrednje knjižnice v Trebnjem po pošti. Naročilo za knjigo, ki mora vsebovati avtorja, naslov, leto izdaje knjige in člansko številko se lahko odda preko elektronske pošte info@kpgt.si, preko SMS sporočila na 051 671 241 med 8. in 15. uro ali pa preko Facebook strani knjižnice. Pred naročilom v knjižnici naprošajo, da na strani cobiss.si preverite, ali je gradivo na razpolago. Vrnjenega gradiva pa v knjižnici ne sprejemajo. Tudi v knjižnici Kočevje omogočajo izposojo nekaterega gradiva po pošti, in sicer le knjige za maturo, domače branje in študijsko literaturo za izpite.



V času epidemije pa številne knjižnice omogočajo brezplačen vpis za nove člane. Med drugim se lahko vpišete v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto, v Ljudsko knjižnico Metlika, Knjižnico Črnomelj, Valvasorjevo knjižnico Krško in v Knjižnico Brežice.  Vpis je mogoč preko spleta.

Tistim, ki v Krškem potrebujejo pomoč, pomaga območno združenje Rdečega Križa. Dnevno pomagajo od trem do štirim občanom, ki so osamljeni in nimajo nikogar, ki bi jim priskrbel osnovna živila. potrebujejo živila iz trgovine, plin, dostavo drv in tudi zdravila. Sekretarka Rdečega Križa Krško Mojca Vizler je povedala, da je glede na trenutno situacijo v občini do deset prostovoljcev dovolj, v kolikor bodo potrebe večje, bodo na voljo še dodatni prostovoljci.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 6.4.2020, ob 16:10