zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 53: Aktivirani tudi posavski nevladniki

Piše: P.M.

Čas objave:
08.04.2020 11:10

V Sloveniji so včeraj potrdili 35 novih primerov okužbe s koronavirusom. Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju število okužb ostaja nespremenjeno pri 119.

Razglasitev epidemije širjenja novega koronavirusa ter raznovrstni ukrepi, ki jih je razglasila vlada, so dodobra posegli tudi v delovanje številnih nevladnih organizacij. Organizacije, ki delujejo v nevladnem sektorju imajo same po sebi pogosto zelo izraženo socialno noto in številne, tudi posavske, so se nemudoma odzvale na novonastale potrebe. Številne nevladne organizacije se med seboj tudi medsektorsko povezujejo, saj lahko tako dosegajo večje število uporabnikov in nudijo bolj kakovostne storitve. V Posavju je tako konzorcij nevladnih organizacij z imenom: Močni, povezani in učinkoviti; za večjo vključenost vseh; pojasnjuje njegov vodja Damijan Ganc (več v pripetem posnetku). 

Poleg številnih aktivnosti, ki jih v okviru konzorcija Močni, povezani in učinkoviti, nevladne organizacije nudijo, so v svojem okolju in okviru mreže svojih uporabnikov še posebej pozorni na posameznike iz ranljivih skupin, posameznike, ki imajo šibkejše socialne mreže, živijo sami, se težko aktivirajo , nimajo kvalitetnega spletnega dostopa ali tehnologije. V takšnih primerih ne čakajo na njihovo pobudo ampak jih kontaktirajo sami in hkrati tudi vsakega Posavca in Posavko pozivajo naj bodo pozorni na morebitne ranljive osebe v svojem okolju, jim ponudijo pomoč ali na njihovo stisko opozorijo različne vladne ali nevladne organizacije. Še več zadnjih informacij z našega konca prinašamo tudi v naslednji rubriki Aktualno z Dolenjske ob 16.uri in 10 minut.

Aktualno z Dolenjske, 8.4.2020, 11:10