nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 64: Tudi na Dolenjskem zagon nekatere proizvodnje

Piše: P.M.

Čas objave:
13.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 1212 okužbami v Sloveniji, se Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju število ni spremenilo in ostaja pri 137.

V občini Metlika jih je 59, v občini Trebnje 15, v Mestni občini Novo mesto pa 11. V občini Črnomelj jih je 8, v občinah Ribnica in Semič 7, v občini Šentrupert pa 5. V občinah Kočevje, Sevnica in Šmarješke Toplice so 4, v občini Brežice 3, v občini Žužemberk pa 2. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog-Trebelno je po 1 okužba.
Se pa podjetja, ki so zaradi epidemije zaustavila proizvodnjo, počasi pridružujejo tistim, ki je niso ustavila ali pa so jo nadaljevala v zmanjšanem obsegu. Od jutri bo z našega konca tako med znova delujočimi Adria Mobil, medtem ko so se v Revozu odločili, da bo proizvodnja stala tudi še ta teden.
V družbi Adria Mobil, kjer so proizvodnjo začasno zaustavili 18. marca, so podporne in režijske službe za ustrezno organizacijo proizvodnje delo začele že prejšnji teden, v torek pa bo znova steklo delo na montažnih linijah. Da bi se izognili gneči, so uvedli drseč delovni čas, so minuli teden napovedali v družbi.
Revoz, ki se je spogledoval z idejo, da bi proizvodnjo prav tako zagnal v torek, je to prestavil za en teden. Vendar je tudi zagon 20. aprila še vprašljiv. To je namreč odvisno od vnovične vzpostavitve javnega prevoza v Sloveniji ter od dobave sestavnih delov in dogajanja v Franciji in Španiji, je v četrtek povedal Revozov sindikalist Slavko Pungeršič.
Delujoča podjetja tudi zaradi vpeljanih zaščitnih ukrepov doslej niso bila zaznana kot vir izbruha okužbe s koronavirusom. Vlada ta teden načrtuje postopno sproščanje omejitev nekaterih dejavnosti. To v Gospodarski zbornici Slovenije podpirajo in pričakujejo nadaljnje usmeritve pristojnih, zlasti Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kako varno poslovati v novih razmerah, s katerimi se moramo naučiti živeti. Kakšni bodo in kakšne bodo najnovejše informacije za našo regijo pa preverimo ponovno jutri v izredni rubriki Aktualno z Dolenjske, ob 11.uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 13.4.2020 16:10