volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 8: Novi ukrepi na Dolenjskem

Piše: P.M.

Čas objave:
17.03.2020 11:10

Po zadnjih informacijah glede ukrepov na Dolenjskem koncu so z Mestne občine Novo mesto sporočili, da je načrtovan začetek nove sezone izposoje koles GoNm (napovedan za 18. marec) zaradi ukrepov v zvezi z epidemijo koronavirusa začasno prestavljen.

Je pa z današnjim dnem parkiranje na javnih parkiriščih v Mestni občini Novo mesto brezplačno. Gre za ukrep lajšanja vsakodnevnih opravkov občanov in posledic začasne ukinitve javnega potniškega prometa v času epidemije.

Ta ima do zdaj v Sloveniji uradno potrjenih 253 okužb, na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 46. Na intenzivnih terapijah so zaradi okužbe trenutno trije bolniki, v prihodnjih dneh pričakujejo še več takih primerov pravi vodja strokovne skupine pri vladnem kriznem štabu Bojana Beović. Pri blagem poteku okužbe se ljudje pozdravijo v enem do dveh tednih. Ob resnem poteku lahko zdravljenje traja štiri do šest tednov. Za zdaj zbrani podatki kažejo, da od okužbe do pojava simptomov bolezni traja od pet do šest dni, pri približno petih odstotkih okuženih pa se lahko znaki bolezni pojavijo tudi šele po 14 ali več dnevih.


Zadnje podatke in morebitne novosti na področju ukrepov bomo še naprej spremljali v programu radia Krka v živo in v naslednji izredni rubriki ob 16. uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 17.3.2020 ob 11:10