franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Sevnica

Dostop do lokalnih proizvodov mogoč po naročilu

Piše: R.K.

Čas objave:
27.03.2020 17:37

Kmečka tržnica v Sevnici skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 ostaja zaprta, prav tako je zaprta ribarnica. Kljub temu pa oskrba prebivalstva z lokalnimi proizvodi ni zaustavljena.

Občanke in občani lahko koristijo mlekomat in jajcemat v Sevnici v neposredni bližini tržnice. Ponudniki vsebino avtomatov redno polnijo, pri tem pa strogo upoštevajo vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Občina Sevnica je pripravila tudi seznam ponudnikov lokalno pridelane hrane, ki je objavljen na spletni strani občine, s kontaktnimi podatki ponudnikov. Občanke in občani se lahko z izbranim ponudnikom poljubno dogovorijo za način nakupa in dostave, pri tem pa morajo slediti vsem varnostnim ukrepom za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. Pri oddaji in plačilu živil je tako potrebno uporabljati zaščitno opremo in razkužila, način prevzema pa dogovoriti tako, da med kupcem in ponudnikom ne pride do neposrednega stika oziroma, da je stik opravljen na priporočeni razdalji.

Občina Sevnica želi s tovrstno aktivnostjo aktivno prispevati k omilitvi posledic razglašene epidemije koronavirusa na lokalno kmetijstvo in potrošnikom zagotoviti dobavo z lokalno hrano.

Seznam lokalnih ponudnikov dobrin je objavljen tukaj