stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Javna tribuna o vplivih ceste 3. razvojne osi

Piše: M.K.

Čas objave:
27.02.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Premier Marjan Šarec bo odločitev glede ponujenega odstopa ministra za okolje in prostor Jureta Lebna, sporočil danes ob 16. uri.
Policisti so včeraj popoldne obravnavali rop na Šmartinski cesti v Ljubljani, v katerem naj bi šest mladostnikov oropalo štiri svoje vrstnike. 

KRKA DOMA:  Belokranjsko okoljsko društvo Proteus je v Črnomlju včeraj pripravilo javno tribuno na temo območnih razvojnih in okoljskih vplivov ceste tretje razvojne osi. Društvo Proteus meni, da priprave za gradnjo belokranjskega dela te ceste potekajo prepočasi in opozarja da bo ta grobo posegla v življenjski prostor divjadi. 

Občina Brežice, ki je za naložbe lani odštela 8,5 milijona evrov, naj bi po predlogu proračuna, ki je sicer še v pripravi, zanje namenila letos približno poldrugi milijon manj. Letos bodo v glavnini nadaljevali lani začete naložbe, saj so večino teh zaradi prerazporeditve financiranja načrtovali za dve leti, je povedal brežiški župan Ivan Molan.

V Trebnjem je Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, pred kratkim predstavil Kulinarični zemljevid Dolenjske s podnaslovom Okusi Dolenjske. Gre za prvo tako delo oz. prvi regionalni kulinarični zemljevid na Slovenskem, katerega avtor je etnolog Janez Bogataj. Razvili so še strategijo gastronomije Dolenjske po piramidnem sistemu. V vrhu piramide so štiri jedi, to so češpljeva kaša, matevž s kislim zeljem ali repo, pečena svinjska rebra in štruklji, ter tri pijače - cviček, dolenjski sadjevec in kostelska rakija.

Krka ob enih, 27.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri