vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Javna tribuna o vplivih ceste 3. razvojne osi

Piše: M.K.

Čas objave:
27.02.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Premier Marjan Šarec bo odločitev glede ponujenega odstopa ministra za okolje in prostor Jureta Lebna, sporočil danes ob 16. uri.
Policisti so včeraj popoldne obravnavali rop na Šmartinski cesti v Ljubljani, v katerem naj bi šest mladostnikov oropalo štiri svoje vrstnike. 

KRKA DOMA:  Belokranjsko okoljsko društvo Proteus je v Črnomlju včeraj pripravilo javno tribuno na temo območnih razvojnih in okoljskih vplivov ceste tretje razvojne osi. Društvo Proteus meni, da priprave za gradnjo belokranjskega dela te ceste potekajo prepočasi in opozarja da bo ta grobo posegla v življenjski prostor divjadi. 

Občina Brežice, ki je za naložbe lani odštela 8,5 milijona evrov, naj bi po predlogu proračuna, ki je sicer še v pripravi, zanje namenila letos približno poldrugi milijon manj. Letos bodo v glavnini nadaljevali lani začete naložbe, saj so večino teh zaradi prerazporeditve financiranja načrtovali za dve leti, je povedal brežiški župan Ivan Molan.

V Trebnjem je Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, pred kratkim predstavil Kulinarični zemljevid Dolenjske s podnaslovom Okusi Dolenjske. Gre za prvo tako delo oz. prvi regionalni kulinarični zemljevid na Slovenskem, katerega avtor je etnolog Janez Bogataj. Razvili so še strategijo gastronomije Dolenjske po piramidnem sistemu. V vrhu piramide so štiri jedi, to so češpljeva kaša, matevž s kislim zeljem ali repo, pečena svinjska rebra in štruklji, ter tri pijače - cviček, dolenjski sadjevec in kostelska rakija.

Krka ob enih, 27.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri