vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Krški svetniki proti odlaganju hrvaških jedrskih odpadkov na njihovem območju

Piše: M.K.

Čas objave:
04.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Danes se začenja nacionalna preventivna akcija Varnostni pas. Podatki kažejo, da bi lahko dosledna uporaba varnostnega pasu v povprečju vsako leto rešila kar deset življenj. Dosledna uporaba varnostnega pasu zato zmanjša tveganje za smrtno žrtev kar za polovico. Policija bo v naslednjih 2 tednih izvajala poostren nadzor.

Letošnji Teden boja proti raku, ki se začenja danes, izpostavlja, da bi z zdravim življenjskim slogom lahko ogroženost z rakom zmanjšali za do 50 odstotkov. Da ne zbolimo za rakom, je treba opustiti kajenje, omejiti sončenje in pitje alkohola ter se redno udeleževati presejalnih programov.

KRKA DOMA: 
Krški svetniki so prejšnji teden obravnavali vprašanje skupnega slovensko-hrvaškega odlaganja nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov, nastalih v Nuklearni elektrarni Krško (Nek), v odlagališču na Vrbini. Krški župan Miran Stanko je povedal, da so pri tem soglasno zavrnili možnost, da bi tam odlagali tudi druge tovrstne hrvaške odpadke.

Na novomeškem rotovžu je v četrtek, v organizaciji Društva prijateljev mladine Mojca tradicionalno potekal občinski otroški parlament. Svetniške klopi je zasedlo 31 delegatov, izbrali so tudi 7 kandidatov, ki bodo zastopali novomeško občino na regijskem otroškem parlamentu.  Na Občini Črnomelj pa je bil Otroški občinski parlament v petek. Udeležili so se ga učenci iz osnovnih šol Vinica, Loka Črnomelj, Milke Šobar Nataše, Stari trg ob Kolpi, Mirana Jarca Črnomelj in Dragatuš. Za regijski otroški parlament, ki bo v Novem mestu 19. marca, so bili izbrani: Michel Horn, Marko Mikunovič, Jan Škof in Alja Ivančevič.

Pred Agri-Gradom v Semiču, je prejšnji konec tedna potekal 3. Belokranjski sejem.
Predstavili so kmetijsko in gradbeno mehanizacijo. Letos so se osredotočili na gozdarsko opremo. Izpostavili so delovanje rezalno-cepilnega stroja, pripravili so delavnico peke domače pogače in zanimiva predavanja.  Osrednje dogajanje pa je bilo včeraj, na pustno nedeljo, ko so sejem preplavili semiški gusarji. Pripravili so krajšo povorko, zaigrala pa je tudi gusarska "pleh banda". 

Krka ob enih, 04.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri