Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški Glavni trg bo najverjetneje peš cona

Piše: M.K.

Čas objave:
16.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: 
Požar v znameniti katedrali Notre Dame v Parizu je pogašen. V požaru so bili lažje poškodovani en gasilec in dva policista. Gasilci so ocenili, da je konstrukcija zgradbe, vključno z zvonikoma, rešena. 

V Divači je danes nekaj minut pred 4. uro zjutraj odjeknila močna eksplozija pri bankomatu. Prvi podatki kažejo, da je bil razstreljen bankomat, pri čemer je bila poškodovana poslovalnica banke ter več vozil, parkiranih na bližnjem parkirišču. Policisti vse, predvsem pa stanovalce Divače in okolice prosijo za podatke o sumljivih osebah in vozilih, ki so jih morebiti opazili.

Slovenija je ena okolju najprijaznejših držav na svetu. Glede na Good Country Index, za katerim stoji analitik in profesor Simon Anholt z Univerze v Vzhodni Angliji, se je na lestvici med 153 državami po pozitivnem prispevku za planet in podnebje uvrstila na četrto mesto. Pred njo so se tako uvrstile le Norveška, Švica in Portugalska.

KRKA DOMA:  
Prenovljeni novomeški Glavni trg, ki ga namerava občina uradno odpreti predvidoma 10. maja, bodo predvidoma v celoti namenili pešcem in kolesarjem. Če bodo omenjeni predlog potrdili še svetniki, bodo tako na Glavnem trgu kot v zalednih ulicah spremenili prometno ureditev. Glavni trg bo postal izključno peš cona, motorni promet bo dovoljen le za časovno omejeno dostavo. Dostava naj bi bila možna le z dovolilnicami. Po mestnem jedru oz. do bližnjih parkirišč in javnih ustanov bo vozilo posebno vozilo na električni pogon. 

Na novomeški Policijski upravi je včeraj vodenje ene izmed policijskih postaj – Policijske postaje Šentjernej, prvič prevzela komandirka. Odgovorno nalogo so zaupali izkušeni karierni policistki Tamari Bizjak. Med leti 2010 in 2013 je bila na Policijski postaji Novo mesto vodja policistov kriminalistov, od 2013 pa pomočnica komandirja za področje kriminalitete. Od marca pa imajo novega komandirja tudi na Policijski postaji Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj na Policijski upravi je prevzel Robert Zupančič, ki je zadnji dve leti vodil prav šentjernejske policiste. Tomaž Slak, ki je policiste na Policijski postaji Novo mesto vodil zadnjih devet let, pa opravlja naloge vodje oddelka v Službi direktorja Policijske uprave Novo mesto.

Pri Gasilskem domu v Straži, je bila v soboto že 13. straška salamijada. Na salamijadi je sodelovalo 46 tekmovalcev, salame pa je ocenjevalo 6 sodnikov. Vsako leto se 10% salam uvrsti tudi na državno prvenstvo za najboljšo salamo Slovenije. Letos bo prvenstvo 11. maja v Šmarjeti. 
Najvišjo oceno za salamo, 52,3  je dobil Janez Peterlin iz Bele Cerkve. Drugo mesto je osvojil Dušan Bevc z Mirne, tretje pa Saša Mrhar iz Novega mesta. 

Krka ob enih, 16.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri