stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - HESS zavrača trditve Društva za preučevanje rib Slovenije

Piše: M.K.

Čas objave:
06.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin danes začenja s spomladanskim cepljenjem lisic prek vab, proti steklini. Uprava ljudi opozarja, naj se vab ne dotikajo. Če vabo najdejo na svojem dvorišču ali vrtu, naj jo primejo z vrečko in odvržejo v najbližji grm ali odnesejo na najbližjo veterinarsko postajo. V času akcije je prepovedano prosto gibanje psov na javnih mestih.

Slovenska vojska skupaj z vojskami petindvajsetih zavezniških in partnerskih držav začenja regijske mednarodne vojaške vaje, namenjene večji usposobljenosti pri zagotavljanju varnosti in ohranjanju miru v regiji. Vaje bodo trajale do 22. junija, do takrat pa je ponekod po Sloveniji pričakovati povečan promet vojaških vozil in prelete letal.

KRKA DOMA:  Iz brežiške družbe Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS), so se danes odzvali na navedbe Društva za preučevanje rib Slovenije, z dne 24.4, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za Hidroelektrarno Mokrice. Omenjeno društvo je na svoji nedavni novinarski konferenci poudarilo, da obstajajo alternative tako glede protipoplavne zaščite kot uporabe obnovljivih virov. Iz družbe Hidroelektrarne Na Spodnji Savi pa so sporočili, da je v navedbah društva nekaj netočnih in zavajajočih trditev.

Steletovo nagrado za življenjsko delo in vrhunske konservatorske dosežke pri ohranjanju in predstavljanju kulturne dediščine so opoldne v Narodni galeriji podelili Novomeščanu Danilu Breščaku. Kot piše v utemeljitvi nagrade, je v dolgoletni konservatorski službi prispeval pomemben delež k razvoju, raziskavam, ohranjanju, prepoznavnosti in s tem nadgradnji slovenske konservatorske stroke.

Na Krvavčjem Vrhu se je v soboto zbralo 105 gasilcev Gasilske zveze Semič. S povorko in mašo v cerkvi sv. Florjana, mučenca in zavetnika gasilcev so obeležili 4. maj, svetovni dan vseh gasilk in gasilcev. Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec pa je včeraj nagovoril zbrane na dobrodelnem Florjanovem koncertu, v Kulturnem centru Semič, na katerem so zbirali sredstva za izgradnjo centralne kurjave v gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva Črešnjevec.  

Krka ob enih, 06.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri