Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Izjemen uspeh novomeških dijakov

Piše: M.K.

Čas objave:
24.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Šolarji so danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi in prejeli zaključna spričevala. Nato pa bodo za dobra dva meseca pozabili na pouk in se prepustili uživanju in brezskrbnosti. V šolo se bodo vrnili 2. septembra. 

Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je ob svoji deseti udeležbi na dirki preko Amerike (RAAM) v absolutni kategoriji zasedel drugo mesto, v kategoriji nad 50 let pa je zmagal. Dirko, dolgo 4940 kilometrov, je še šestič v karieri osvojil Avstrijec Christoph Strasser, ki je dirko premagal v osmih dnevih, šestih urah in 16 minutah.

KRKA DOMA: Skupina dijakov računalništva - ekipa UniBill, Srednja elektro šola in tehnična gimnazija, Šolski center Novo mesto, je zmagala na državnem tekmovanju "Popri" z inovativno rešitvijo digitalnih računov. Zmaga jim je prinesla možnost uvrstitve na Genius Olympiad, ki je prejšnji teden potekala ob jezeru Ontario. V Ameriko je bilo preko predizborov prijavljenih 1469 ekip iz 78 držav, sprejeli pa so jih 789. Seveda tudi ekipo Šolskega centra Novo mesto.  V "njihovi" kategoriji Business je VELIKA ZLATA MEDALJA pripadla ekipi UniBill iz Šolskega centra Novo mesto.  V njej so bili Žiga Povhe, Anže Kocjančič, Nikita Galuh Kapušin in  Jaka Kordiš. Mentorja ekipe pa sta bila Danijela Erenda in Roman Kapš.  Andrej Pelko in Valentina Bojanec  iz ekipe Heijus, z Gimnazije Novo mesto, pa sta prejela zlato medaljo v kategoriji business.

V Pišecah so nedavno podelili naziv Najučiteljica letošnjega šolskega leta, Zmagovalka vseslovenskega izbora je postala Anica Butkovič. Pišece so že tretji kraj v občini Brežice, kjer imajo na šoli najučiteljico. Prireditve se je udeležila tudi pobudnica akcije dr. Manca Košir iz Civilne iniciative Kakšno šolo hočemo.
Po besedah Koširjeve je dobrega učitelja potrebno v javnosti osvetliti z reflektorji, saj je poklic učitelja najpomembnejši in najodgovornejši. Zato se moramo pokloniti dobrim učiteljem in jim reči hvala. 

Na cesti od Dvora proti Žužemberku je včeraj okoli 12. ure 44-letni motorist iz Avstrije med vožnjo izgubil oblast nad motorjem in padel. Motorista in 37-letno sopotnico, ki je utrpela hude poškodbe, so odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je okoli druge ure popoldne umrla. Moški je ostal na zdravljenju, a po do zdaj znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti. Oba sta med vožnjo uporabljala varnostni čeladi. Po prvih ugotovitvah se je nesreča zgodila zaradi neprimerna hitrost glede na stanje in lastnosti vozišča, to je bilo namreč zaradi dežja mokro, na posameznih mestih se je zadrževala voda. 

Krka ob enih, 24.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri