7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški občinski proračun zelo investicijsko naravnan

Piše: M.K.

Čas objave:
04.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Odbor DZ za delo je po 13 urah odločanja dal zeleno luč predlogu vladne novele zakona o socialnih transferjih, ki predvideva ukinitev dodatka za delovno aktivnost. Za predlog, ki ga mora DZ potrditi še na plenarni seji, je glasovalo šest poslancev, proti pa pet. Razpravo so sicer zaznamovale številne prekinitve in proceduralni predlogi Levice.

Danes je svetovni dan varstva živali. Ta je posvečen dobrobiti vseh živali in izboljšanju njihovih življenjskih pogojev. Na Zemlji poznamo okrog 1,7 milijona živalskih vrst, vseh pa naj bi bilo veliko več kot 12 milijonov. 

KRKA DOMA: Novomeški občinski svetniki in svetnice so na včerajšnji seji med drugim v prvi obravnavi potrdili predlog dvoletnega proračuna. Ta za prihodnje leto predvideva dobrih 48 milijonov evrov prihodkov in nekaj več kot 50 milijonov evrov odhodkov, za leto kasneje pa 47,7 milijona evrov na prihodkovni ravni in 49 na odhodkovni. Župan Gregor Macedoni je ob predstavitvi obeh ponovil, da sta investicijsko naravnana. Med pomembnejšimi projekti je izpostavil nadaljevanje hidravličnih izboljšav, prizidek k OŠ Otočec, 2. fazo prenove mestnega jedra, nakup zemljišč v Podbrezniku, regionalne kolesarske povezave, bazen v olimpijskem centru v Češči vasi in prenove cest. 

Na Šolskem centru Novo mesto se je včeraj začel tridnevni 30. Slovenski slavistični kongres, ki ga prirejata Zveza društev Slavistično društvo Slovenije in Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine. Naslovna tema letošnjega kongresa je Slovenski jezik in njegovi sosedje, je povedala predsednica Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine Jožica Jožef Beg. V Novem mestu pričakujejo skupno približno 150 strokovnjakov, pedagogov in članov slavističnega društva. Udeleženci kongresa si bodo v Knjižnici Mirana Jarca ogledali razstavo Jezikoslovci na Dolenjskem z gradivom, povezanim z jezikoslovci, rojenimi ali delujočimi na Dolenjskem.

Na Gradniku je bilo v začetku tega tedna srečanje gasilskih veteranov in veterank. Srečanje je tokrat gostilo PGD Gradnik, ki je tudi najmlajše gasilsko društvo v Gasilski zvezi Semič. Zbralo se je okoli 200 veteranov, ki so se pomerili v zanimivih družabnih igrah. Zmagala je ekipa iz PGD Semič, druga je bila ekipa PGD Stranska vas in tretja PGD Kot Brezje.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 04.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri