stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO - Krka ob enih - Kaj bosta z javnimi razpisi sofinancirali sevniška in novomeška občina?

Piše: M.K.

Čas objave:
24.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Na Kitajskem zaradi izbruha novega koronavirusa, oblasti nadaljujejo z izolacijo mest - omejitve potovanj zdaj veljajo v skupno 11 mestih na območju, ki skupno štejejo okoli 37 milijonov ljudi. Okužbo z virusom so doslej potrdili pri 876 ljudeh, 26 jih je umrlo.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta danes podpisala sporazum o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije. Zdaj ga mora ratificirati samo še Evropski parlament, ki bo to predvidoma storil v sredo. Tako bo lahko Otok 31. januarja zapustil EU.

Kljub odločitvam sodišč, da mora LPP voznikom avtobusov plačati neizplačane prispevke za poklicno zavarovanje, bo podobno v drugih podjetjih težko uresničiti, zlasti v zasebnem sektorju, so poudarili sindikati voznikov na okrogli mizi. Sprašujejo se, kje je bila zadnja leta država, da so delavci prisiljeni iti pred sodišče.

KRKA DOMA: Občina Sevnica je nedavno objavila javne razpise o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva, kmetijstva in turizma ter za sofinanciranje različni programov na področjih kulture, mladinskih dejavnosti ter socialnega in zdravstvenega varstva.
Občina Sevnica spodbudam razvoju gospodarstva, kmetijstva, turizma, športa, ljubiteljske kulture ter socialnega in zdravstvenega varstva v letošnjem letu namenja sredstva v skupni višini 376 tisoč evrov. Mestna občina Novo mesto je nedavno objavila javni poziv za sofinanciranje programov za oživljanje mestnega jedra, preko katerega bodo za vsebinsko nadgradnjo prenovljenega mestnega središča namenili 28 tisoč evrov. Prijavitelji lahko za razpisana sredstva kandidirajo s programi z vseh področij družbenega delovanja. Prvi razpisni rok se zaključi 17. februarja. Več informacij o razpisnih pogojih najdete na spletni strani Radia Krka.

Javni zavod Krajinski park Kolpa je bil pred kratkim zaradi svoje dejavnosti na področju predelave ovčje volne povabljen na eno največjih tovrstnih zimskih prireditev na evropskem kontinentu – že 7. sejem v Innsbrucku, ki ga organizira Tirolska zveza rejcev ovc. Več kot sto razstavljenih ovc se je sprehodilo v ocenjevalnem ringu in najboljše so bile zvečer prodane na licitaciji, na kateri so dosegale visoke cene.  Za naše razmere skoraj neverjetno – ovce so kot za šalo dosegale cene višje od 2.000 €, najdražja ovca pa je zamenjala lastnika za 8.300 €. 

Tudi učenci četrtih in petih razredov z dolenjskih in belokranjskih osnovnih šol, so ta teden smučali na smučišču Gače. Vsaki sodelujoči šoli je pripadal en dan brezplačnega smučanja. Častni pokrovitelj akcije Šolar na smuči je predsednik republike Borut Pahor. Direktor podjetja Gače in vodja smučišča Borut Koprivnik je za Radio Krka povedal, da je vsak dan pri njih smučalo od 40 do 60 otrok.  V glavnem so na Gačah smučali čisti začetniki, ki se bodo po prvih pozitivnih izkušnjah na smučeh, radi vračali na to dolenjsko-belokranjsko smučišče.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič za jutri napoveduje poledico.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 24.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri