franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - "Brez Dolenjca, kot brez žlice v hiši"

Piše: M.K.

Čas objave:
17.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Ta mesec potekajo vpisi otrok v 1. razred osnovne šole. Vanj morajo starši vpisati otroke, ki so ali bodo v tem koledarskem letu dopolnili starost šest let, torej so bili rojeni leta 2014.

Na Kitajskem je zaradi novega koronavirusa umrlo že 1770 ljudi, okuženih pa je 70.548 ljudi. V provinci Hubei, kjer je virus izbruhnil, so včeraj uvedli še strožje ukrepe za nadzor njegovega širjenja. Ukrepi vključujejo še bolj rigorozno zapiranje stanovanjskih skupnosti in zagotavljanje 24-urnega nadzora gibanja ljudi.

KRKA DOMA: V novomeški Ločni, nasproti tamkajšnje čistilne naprave, so zaradi infrastrukturnih del, danes zjutraj uvedli enosmerno cestno zaporo, ki bo predvidoma veljala do 27. marca. Možen je le enosmerni promet iz mesta, proti mestu pa ne. Obvoz je možen mimo Qlandie. Na omenjenem odseku so uredili in zavarovali prehod za pešce, prilagoditi pa so morali tudi potek tamkajšnjega mestnega avtobusnega prometa in nekatera njegova postajališča.

Dolenjski list danes praznuje 70 let. Prvič je tednik izšel 17. februarja leta 1950 in še danes velja, da je vaš četrtkov prijatelj. Marsikdo si četrtka ne predstavlja brez Dolenjskega lista. 
Več v pogovoru objavljenem na spletni strani Radia Krka.

Direkcija RS za vode in Občina Sevnica sta s sevniškim podjetjem Rafael te dni podpisali pogodbo za ureditev struge hudourniškega potoka Sevnična, za katere ureditev si Sevničani prizadevajo vrsto let. Prvi del naložbe obsega ureditev struge na območju Šmarja. Naložba je vredna nekaj manj kot 1,68 milijona evrov. Gradbena dela nameravajo začeti v prihodnjih mesecih, predvidoma naj bi jih končali oktobra prihodnje leto.

Na voljo je sofinanciranje nakupa in dobave igral in opreme z montažo v krajevnih skupnostih na območju Mestne občine Novo mesto. Predvidena višina razpisanih sredstev je do višine 35.900 evrov. Upravičeni prijavitelji so krajevne skupnosti in osnovne šole. Subvencionira se nakup in dobava igral in opreme vključno z montažo za vse kategorije občanov iz krajevne skupnosti. Zainteresirani prosilci lahko oddate vlogo za dodelitev sredstev do porabe namenskih sredstev oziroma najkasneje do 30. marca.  Mestna občina Novo mesto pa je objavila tudi javni poziv za sofinanciranje obnove javnih pročelij v delu starega mestnega jedra za letos in prihodnje leto. Namen poziva je spodbujanje razvoja in oživljanje starega mestnega jedra, v smislu urejenega zunanjega videza stavb ter vzdrževanje in ohranjanje kulturne dediščine. Za pravočasne vloge se bodo štele tiste, ki bodo na naslov novomeške občine prispele od dneva objave poziva, do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. oktobra letos in 30. oktobra prihodnje leto. Predvidena višina sredstev je 30 tisoč evrov za posamezno leto.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 17.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri