franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Brezju eksplodiralo zaradi razstavljanja ročne bombe

Piše: M.K.

Čas objave:
20.02.2020 13:05

V informativni oddaji Radia Krka, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) danes organizira dan odprtih vrat, na katerem bo skupaj z obiskovalci preverila, kako se izvaja z letošnjim letom uveljavljena določba zakona o minimalni plači, ki predvideva izključitev vseh dodatkov iz te plače. Strokovnjaki so danes prejemnikom minimalne plače na razpolago v 14 slovenskih mestih, med drugim tudi v Novem mestu.

Koronavirus še naprej otežuje letalski promet. Avstralski letalski prevoznik Qantas bo pogostost letov v Azijo za najmanj tri mesece zmanjšal za 16 odstotkov, lete v Šanghaj pa bo v celoti odpovedal. Koronavirus jih bo letos predvidoma stal več kot 92 milijonov evrov.

Na današnji četrtek pred pustnim torkom, ki je znan tudi kot debeli četrtek, se mora miza po ljudskem izročilu šibiti pod mastnimi in nasitnimi jedmi. Na jedilniku so denimo svinjsko suho meso, potica z nadevom iz ocvirkov in krofi. Ponekod se bodo začela tudi večdnevna pustovanja

KRKA DOMA: Novomeški kriminalisti so ugotovili, da je bil vzrok petkove eksplozije v naselju Brezje, ki je poškodovala dve osebi, razstavljanje ročne bombe iz druge svetovne vojne. 53-letni oče in 15-letni sin sta razstavljala vsak svojo bombo, pri čemer je sinovo razneslo in oba poškodovalo. Zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem ali razstrelivom jima grozi do petletna zaporna kazen in za povzročitev splošne nevarnosti še do desetletna zaporna kazen. Policijski inšpektor Matevž Gladek je opozoril, da naj občani, ki bi kjerkoli naleteli ali odkrili "neeksplodirana ubojna" ali druga nevarna sredstva, kraj najdbe zavarujejo in o najdbi obvestijo pristojne na telefonski številki 112 ali 113. Od kraja najdbe naj se umaknejo in počakajo prihod strokovnjakov. Gladek je navedel, da v državi letno obravnavajo od sedem do deset tovrstnih eksplozij. Tovrstnih primerov je bilo sicer pretekla leta več, največ pa 24.

Občinski svet Občine Mirna se je pred kratkim sestal na 10. redni seji, na kateri je med drugim potrdil letne programe s področja športa, kulture, socialnega in zdravstvenega varstva, ter otroške in mladinske dejavnosti. Zanje občina namenja 78.450 evrov. Občinski svet je soglašal z imenovanjem Andreje Pleničar za direktorico Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Svetniki pa so se seznanili tudi z gradnjo novega vrtca. Občina želi na predšolskem področju omogočiti vpis v vrtec vsem otrokom, zato je pristopila k ureditvi novih prostorov za vrtec. Naložba je ocenjena na dobra dva milijona evrov.

V Kulturnem domu Črnomelj, je v torek, črnomaljska občina z osrednjo proslavo obeležila občinski praznik. Župan Andrej Kavšek je najvišje priznanje – Plaketo Občine Črnomelj podelil profesorici Mariji Jelenič. Športnik 2019 leta je postal Andraž Cimerman, športnica leta 2019 Iva Simčič in športni kolektiv leta 2019 plesna skupina Destiny's Child.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje, da bo vsak dan topleje.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 20.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri