stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pred prihodom v Zdravstveni dom Novo mesto, pokličite svojega zdravnika

Piše: M.K.

Čas objave:
11.03.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaradi potrjenega primera okužbe s koronavirusom pri eni od učiteljic bodo za 14 dni zaprli OŠ Frana Albrehta v Kamniku. Dežurna epidemiologinja je na tej šoli že deli navodila staršem in ravnatelju, obvestila pa je tudi kamniškega župana.

Iz različnih delov države prihajajo novice o novih potrjenih primerih okužb z novim koronavirusom. UKC Maribor je prek Twitterja sporočil, da na severovzhodu države danes beležijo dva nova primera okužbe. Dva nova primera naj bi bila tudi na Notranjskem.Po navedbah UKC Maribor okužena nista njihova zaposlena.

Prvi primer novega koronavirusa so potrdili tudi v Turčiji, in sicer pri moškem, ki se je vrnil iz Evrope. V Turčiji živi približno 83 milijonov ljudi, gosti pa tudi več milijonov beguncev.

KRKA DOMA:  V Zdravstvenem domu Novo mesto so ob ukrepih za zajezitev okuženosti z novim koronavirusom, ki so jih uvedli po navodilih ministrstva za zdravje, prenaročili bolnike iz Bele krajine, prenaročajo pa tudi druge naročene bolnike.  Novomeški zdravstveni dom sicer do nadaljnjega izvaja le preventivne storitve, za svetovanje pa so uvedli dodatno linijo na telefonski številki 07 3916 700

Romska skupnost ter njeni podporniki iz Amnesty International Slovenije (AIS) so zelo razočarani nad sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) o pravici do dostopa do pitne vode. Sodišče je obravnavalo pritožbi 14-članske romske družine iz Dobruške vasi, v Občini Škocjan, ter dveh Romov, očeta in sina, iz Goriče vasi pri Ribnici. Prepričani so, da sodišče ni upoštevalo vseh dejstev o razmerah v romskih naseljih. Napovedujejo pritožbo in pričakujejo drugačno razsodbo velikega senata omenjenega sodišča. 
Sodniki so ocenili, da so bili ukrepi Slovenije za zagotovitev pitne vode v dveh romskih naseljih zadostni. Pri teh ukrepih je država upoštevala tudi dejstvo, da so Romi ranljiva skupina prebivalstva, so zapisali v sodbi. Ocenili so še, da bi Romi, ki so se pritožili, s socialnimi transferji, ki jih prejemajo od države, lahko sami pripomogli k urejanju dostopa do pitne vode.

Črnomaljski policisti so bili včeraj, ob 16.45 uri obveščeni o hudi prometni nesreči na Doblički Gori. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestil naj bi 43-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripeto prikolico in tovorom po klancu navzgor. Med vožnjo naj bil zapeljal levo, prikolica pa se je prevrnila. 
Prikolica je ob drevo stisnila 49-letnega moškega. Huje poškodovan moški je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče. Traktor so zasegli in odredili izredni tehnični pregled.  Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Vrtec Ciciban Novo mesto, v enoti Labod, program za otroke bogati z izvajanjem dejavnosti Radia Vrtec. Tam imajo čisto pravi mali radijski studio, v katerem se otroci srečujejo z osnovno radijsko opremo, preizkušajo se v najrazličnejših vlogah kot napovedovalci, novinarji, pevci in tako ustvarjajo oddaje.  Vseh 12 igralnic in hodniki so opremljeni z ozvočenjem in tako je vsem omogočeno poslušanje pestrih otroških radijskih oddaj, ki so plod otroških idej pod vodstvom vzgojiteljic in vzgojiteljev. Ker je bila celotna oprema že precej dotrajana in zastarela je bilo po 22 letih nujno pristopiti k obnovi opreme. S pomočjo donatorjev in sponzorjev jim je uspelo obnoviti večino opreme. Oddajo v živo so pripravili včeraj dopoldne, ogledate pa si jo lahko na spletni strani Radia Krka

Krka ob enih, 11.03.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri