volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na sestanku o romski problematiki dogovor za oživitev pristojne vladne komisije

Piše: M.K.

Čas objave:
19.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Od danes velja nov seznam držav s poslabšano epidemiološko sliko zaradi covida-19, na katerem so po novem med 34 državami tudi Bosna in Hercegovina, Kosovo in Srbija. Za vstop v Slovenijo iz teh držav je obvezna 14-dnevna karantena, tudi za državljane Slovenije. Prav tako bo za vstop v Slovenijo zahtevano potrdilo o negativnem testu na okužbo z novim koronavirusom, ki bo moralo biti izdano znotraj EU in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Slovenskim državljanom je hkrati odsvetovano potovanje v te države.
Receptorski portal za unovčevanje turističnih bonov od sinoči že deluje. Bone, ki so deljivi in jih je mogoče unovčiti v večkratnem znesku, je mogoče koristiti od danes do 31. decembra. Vpogled v unovčene bone lahko vsak spremlja preko mobilne aplikacije eDavki.

Avtomatično podaljšanje veljavnosti za prometna dovoljenja, ki ga je določil vladni protikoronski ukrep, se z današnjim dnem izteče. Ukrep je veljal za tista vozila, za katera je veljavnost prometnih dovoljenj potekla v času od vključno 17. marca, ko je začel veljati vladni odlok, do vključno 19. aprila.
Avstralska vlada in zasebna podjetja so že mesece tarča obsežnih kibernetskih napadov iz tujine, je danes sporočil avstralski premier Scott Morrison. Ob tem je zagotovil, da zaenkrat hekerji niso bili uspešni.

KRKA DOMA: 
Potem ko so dolenjski, posavski in belokranjski župani zaradi težav z nasilništvom in kriminalom, predvsem dela romske skupnosti, pisali premierju Janezu Janši, je bil včeraj v Ljubljani sestanek o tej problematiki. Na srečanju v Ljubljani so sodelovali župana Novega mesta in Kočevja, Gregor Macedoni in Vladimir Prebilič, ter državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak, državni sekretar na notranjem ministrstvu Anton Olaj in direktor urada za narodnosti Stanko Baluh. Dogovorili so se za oživitev pristojne vladne komisije, v torek pa je v načrtu še sestanek z notranjim ministrom Alešem Hojsom.

Občinski svet Občine Šentrupert se je v sredo seznanil s prvimi spremembami in dopolnitvami občinskega prostorskega načrta in spremembami drugih prostorskih aktov. Obravnavanih je bilo 106 pobud zainteresiranih občanov. Večina pobud se nanaša na razširitev stavbnih zemljišč za namene gradnje stanovanjskih stavb in kmetijskih objektov. V pripravi pa je tudi pet občinskih podrobnih prostorskih načrtov, in sicer ločeno za jedro in medgeneracijski center v Šentrupertu, za severni del kamnoloma Zabukovje in ločeno za jugovzhodni in južni del obvoznice. Trasa načrtovane južne obvoznice v dolžini približno 760 metrov poteka od obstoječega krožišča na JV Šentruperta preko regionalne ceste Slovenska vas–Šentrupert do lokalne ceste Šentrupert–Zaloka.

V Posavskem muzeju v Brežicah bodo to soboto, 20. junija, ob 19. uri odprli razstavo Od vaške godbe do pihalnega orkestra. To so pripravili ob 170-letnici Pihalnega orkestra Kapele, ki so ga kot nosilca enote godbeništvo leta 2013, kot prvega vpisali v nacionalni register nesnovne kulturne dediščine. Na razstavi bodo predstavili dosežke kapelskega pihalnega orkestra od njegove ustanovitve leta 1850 do danes. Na ogled bodo dali tudi predmete, glasbila, priznanja in razvoj godbe v več kot poldrugem stoletju njegovega delovanja. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 19.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri