Mariam Nabatanzi Svet24.si

FOTO: Do 36. leta povila 44 otrok, zdaj so ji ...

alma drešević Svet24.si

Otrok ni več kazal znakov življenja, prisebna ...

jeza Dobra karma

Potlačena jeza se zažira, prepreda … in nas zruši

van-dorsten, kmetija, ruinerwold Svet24.si

O »družini duhov« spregovorila tudi policija. ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

kmetija-2019 Njena.si

Konec šova: Kmetje so se vrnili v objem domačih

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 8 mesecev zapora zaradi mučenja živali

Piše: M.K.

Čas objave:
12.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V požaru, ki je sinoči zajel gospodarsko poslopje v naselju Brecljevo v občini Šmarje pri Jelšah, je po nestrokovni oceni nastalo za vsaj 150.000 evrov materialne škode. Policisti in kriminalisti so ugotovili, da je vzrok požara samovžig v notranjosti valjastih bal, požar pa se je nato razširil na celotno gospodarsko poslopje.

Polnoletni dijaki in študenti se tudi letos udeležujejo vojaškega tabora, ki že tradicionalno vsako poletje poteka na vadišču Mačkovec pri Bohinjski Beli. V tabor, ki poteka že 20. leto, je tokrat vključenih 13 deklet in 70 fantov. Tabor poteka od 1. do 14. julija. Namen tabora je promocija Slovenske vojske ter predstavitev življenja in dela v službi domovine. 

KRKA DOMA:  Brežiško sodišče je posestnika, lastnika in skrbnika konj Jožeta Klemenčiča zaradi mučenja živali obsodilo na osem mesecev zapora. Sodba še ni pravnomočna. Njegova obramba je že napovedala pritožbo, saj da stanje ni bilo takšno, kot ga je ugotovilo sodišče. Čeprav je v javnost že leta 2011 prišla informacija o tem, da je za konje na posestvu slabo poskrbljeno, se je zgodba okoli zanemarjenih konj dokončno začela razpletati leta 2017, ko so se na veterinarsko inšpekcijo obrnili z veterinarske fakultete, kjer so secirali poginulo žrebe, ki je bilo pripeljano s posestva. Sledil je odvzem ostalih konj s posestva. O zadevi bo torej zaradi napovedanih pritožb presojalo še višje sodišče.

Župan občine Straža Dušan Krštinc je včeraj sprejel raftarje ekip Rafting kluba Gimpex Straža, ki so se vrnili z evropskega prvenstva v Banja Luki. Ekipi sta skupno osvojili kar 6 zlatih medalj, srebrno in bronasto medaljo v posamičnih disciplinah, ter skupni naslov evropskih prvakov. Korenine današnjega Rafting kluba Gimpex Straža segajo v leto 1990. Njegovi ustanovitelji pa so aktivno sodelovali tudi pri ustanavljanju Rafting zveze Slovenije. 

V Metliki se nadaljujejo prireditve pod naslovom Pridi zvečer na grad, ki tudi to poletje potekajo na tamkajšnjem grajskem dvorišču. Prireditev Tako se je pelo in igralo nekoč, pa bo že tradicionalno v Rosalnicah, Pri Treh farah. Direktorica Ljudske knjižnice Metlika Marta Strahinič je med drugim izpostavila, da so letos pripravili 19 dogodkov, od tega 3 za otroke in mladino.  Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas bo na metliškem grajskem dvorišču nastopila v nedeljo, ob 21. uri. Z mediteranskim etno melosom in s svojo skupino bo ustvarila prepoznaven zvok in osupljivo kombinacijo, ki je ni mogoče slišati vsak dan.

Krka ob enih, 12.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri