stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Začetek aktivnosti na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug

Piše: M.K.

Čas objave:
19.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 1092 testiranj na okužbo s koronavirusom in potrdili 37 novih primerov. Včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19, jih pa bolnišnično oskrbo potrebuje 17, od tega trije intenzivno zdravljenje. Po tri pozitivne primere so sicer včeraj zabeležili v občinah Ljubljana, Celje, Kranj, Maribor, Tržič in Lukovica, po eno pa med drugim v občinah Grosuplje, Šmarješke Toplice, Trebnje, Dobrna, Dolenjske Toplice, Sodražica in Zagorje ob Savi.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je napovedal, da bo vlada odločitev o uvedbi karantene za osebe, ki bodo v Slovenijo vstopale iz Hrvaške, sprejela jutri zvečer.  Ob tem je priznal, da tudi sam dobiva veliko pozivov in ogorčenih sporočil, da so državljani celo leto delali za ta dopust in da bi ga tako ali tako preživljali na barki ali v apartmaju. Zato je tudi po njegovem mnenju treba sprejeti odmerjene in selektivne ukrepe.

KRKA DOMA: Novomeška občina obvešča vse občane in lastnike zemljišč, da so pri podjetju DARS začeli aktivnosti na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug, na odseku od priključka Osredek do priključka Maline, vključno z navezovalno cesto na Dole. Septembra letos bodo na terenu začeli izvajati geološko-geomehanske raziskave tal za potrebe projektiranja in izdelavo geodetskega posnetka terena. Za potrebe geološko-geomehanskih raziskav njihovi izvajalci pridobivajo predhodna soglasja lastnikov zemljišč. Geodetske postopke parcelacije bodo začeli oktobra. 

Društvo Vinogradnikov Semič nadaljuje svojo vizijo glede ponudbe vina širši javnosti. Tako vsak petek napolni Vinoteko pod Muzejem v Semiču, kjer se vedno eden od vinarjev predstavlja z degustacijo svojih vin in ponudbo za prodajo. Prejšnji konec tedna se je predstavil Silvester Murgelj iz Prečne pri Novem mestu, ki ima vinograde v Gorenjcih in Semiški gori.  Zbranim sta zaigrala in zapela Slavko in Tone Plut z Mladice. 

Na tradicionalnem mednarodnem rokometnem turnirju, ki je bil nedavno na sveže prenovljenem parketu Športne dvorane Marof, je slavila ekipa moškega rokometnega kluba Krka Novo mesto. Novomeški rokometaši zdaj nadaljujejo priprave na novo sezono, ki se začenja 5. septembra. 

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 25 do 30 °C. V petek in soboto bo pretežno jasno in postopno bolj vroče.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 19.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri