stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Adria Adora prejemnica laskavega priznanja za inovativnost

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
17.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 5115 PCR testov in potrdili 1097 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah so zdravili 648 covidnih bolnikov, med njimi jih je bilo 126 v intenzivni negi. Umrlo je 12 bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo.

Kandidat za ministra za zdravje Janez Poklukar je v predstavitvi na seji odbora DZ za zdravstvo predstavil svoje usmeritve za ministrovanje, to so med drugim krepitev primarnega zdravstva, celostna zdravstvena obravnava bolnika, sprememba in razpršitev financiranja, vzpostavitev agencije za kakovost v zdravstvu in obvladovanje epidemije covida-19.

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je v sojenju zaradi korupcije v zdravstvu prvo skupino obtoženih spoznal za krive sprejemanja oz. dajanja nedovoljenih daril. Sodišče je zdravnikom in nekdanjemu komercialistu v podjetju Emporio Medical izreklo od 10 mesecev do treh let zaporne kazni, denarne kazni in odvzem premoženja. Sodba še ni pravnomočna.

KRKA DOMA:
Adria Adora je prejemnica laskavega priznanja European Innovation Award, evropske nagrade za inovacije. V letošnjem letu je bilo prijavljenih več kot 120 izdelkov, ki so se potegovali za priznanja v 16 kategorijah, Adria Mobil pa je za razvoj nove počitniške prikolice Adora osvojila prvo mesto v kategoriji zunanji dizajn.

Upravno sodišče je po navedbah Društva za preučevanje rib Slovenije sklenilo, da do pravnomočne odločitve ne more biti izdano gradbeno dovoljenje za HE Mokrice. Sodišče je v začasni odredbi pritrdilo argumentom društva glede nepopravljive škode, ki bi jo gradnja mokriške hidroelektrarne povzročila zaščiteni naravi, zlasti določenim zavarovanim in varovanim živalskim vrstam in habitatom v posebnih varstvenih območjih Nature 2000, v katere bi ta projekt posegel. Pri društvu menijo, da bi šlo za uničevalni poseg, ki pa se v razviti evropski državi nikakor ne bi smel zgoditi.

Metliški Rdeči križ znova pomaga z akcijo »Stopimo skupaj«. Pripravljajo jo že 20 let, osrednji dogodek vsakoletne akcije je tradicionalni dobrodelni koncert, na katerega pa letos žal ne morejo povabiti. Je pa letos zaradi epidemije stiska ljudi še večja, prošenj za pomoč je vsak dan več. Letošnja dobrodelna akcija poteka do 15. marca, pomoč zbirajo na tekočem računu, vse podatke pa najdete na spletni strani metliškega Rdečega križa.

Osrednja informativna oddaja, 17.2.2021

Krka ob enih